Ehdokkaan Helen Josefsson tiedot

Kuvassa Kokoomus -puolueen ehdokas Helen Josefsson

Helen Josefsson

Kokoomus

(vaaliliitto Kok + Rkp)

Nro 2223

Kunta + alue

Kuuntelen, perehdyn, välitän, vaikutan ja olen realisti. Haluan kotiseutumme sopivan kaikille ja että apua ja tukea saa ajoissa.

Sosiaalinen media:

Ikä:

40

Sukupuoli:

Nainen

Paikkakunta:

Vantaa

Postinumeroalue:

01360, Koivukylä-Havukoski

Hyvinvointialue:

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue

Ammatti:

Kansanedustajan avustaja

Koulutus:

Ylempi korkea-aste

Kielitaito:

Suomi, englanti, ruotsi.

Kuvausteksti:

Olen äiti, tytär, sisko, vaimo ja järjestöaktiivi. Maisteriksi valmistuin Helsingin yliopiston bio- ja ympäristötieteellisestä tiedekunnasta genetiikka pääaineenani. Työskentelen puolustusministeri Antti Häkkäsen ja kansanedustaja Mia Laihon avustajana eduskunnassa. Perheeseeni kuuluvat psykologiasta väitellyt puoliso joka toimii vanhustutkijana sekä kaksi lasta - taapero ja alakoululainen. Asumme Itä-Vantaalla Havukoskella. Äitiys on minulle tärkein luottamustoimi. Olen monessa mukana, mm. MLL Korso-Koivukylän toiminnassa - olin aiemmin yhdistyksen puheenjohtaja kahdeksan vuoden ajan. Olen toiminut Vantaan kaupungin ja Vantaa-Kerava -hyvinvointialueen varavaltuutettuna. Olen ollut mm. kaupunkikulttuurin ja hyvinvoinnin lautakunnan sekä lasten, nuorten ja perheiden palvelut -jaoston jäsen. Aiempaa kokemusta myös mm. Vantaan Työterveys Liikelaitoksen johtokunnan puheenjohtajuudesta, opetuslautakunnasta ja useista järjestöistä, ml. Lastenliitto ja Kasvatus- ja perheneuvonta Kasper ry.


Ehdokas arvokartalla

Ehdokkaalla on voimakkaita mielipiteitä suuntaan oikeisto.

Vastaukset vaalikoneeseen

Tässä näet ehdokkaan vastaukset vaalikoneen kysymyksiin.

Kysymysteema: Palvelut

Jos valittavana on lähiterveysaseman säilyttäminen tai palveluiden keskittäminen isompaan yksikköön, keskittäminen on parempi vaihtoehto.

Helen Josefsson

Tärkeintä kuitenkin on, että palvelu on laadukasta ja sen saa oikea-aikaisesti.

Mielenterveyspalveluihin pitää laittaa lisää rahaa, vaikka se olisi pois muualta.

Helen Josefsson

Ennaltaehkäisyn merkitystä ei voi liikaa korostaa.

Pelastustoimen budjetti on turvattava leikkauksilta, vaikka se tarkoittaisi sote-palveluiden rahoituksen vähentämistä.

Helen Josefsson

Ehdokas ei ole perustellut vastaustaan.

Rahaa ja työntekijöitä pitää siirtää sairaaloista enemmän perusterveydenhuoltoon ja sosiaalipalveluihin.

Helen Josefsson

Vaikea vastata ja kokonaisuus ratkaisee ketkä siirrettäisiin, miksi ja minne. Mitä jää hoitamatta tai minkä hoito viivästyy. Nämä kaikki vaikuttavat vastaukseeni kummalle puolelle kallistuisin. Samalla kuitenkin: mitä aiemmin ongelmiin puututaan, sen paremmin ns. lumipalloefektiä saadaan ehkäistyä ennen kuin pienemmistä ongelmista kehkeytyy valtavia.

Kodin ulkopuolelle sijoitettujen lasten palveluita pitäisi siirtää yrityksiltä enemmän julkisen puolen hoidettavaksi.

Helen Josefsson

Tärkeämpää on, että palvelun saa oikea-aikaisesti, kuin se, kuka palvelun tuottaa.

Vanhustenhuollossa täytyy suosia kotihoitoa ja yhteisöllistä asumista ympärivuorokautisen hoivan sijaan, jotta kustannusten nousua saadaan hillittyä.

Helen Josefsson

Niin kauan kun vanhus pärjää ja haluaa asua kotona tai yhteisöllisessä asumispalvelussa, sitä kannattaa tukea. Aina ei kuitenkaan koti ole enää paras ja turvallinen paikka. Silloin hoitopaikan on järjestyttävä. Jokainen ansaitsee ikääntyä turvallisesti.

Kysymysteema: Talous

Ulkomaisten hoitajien tuloa töihin Suomeen on helpotettava työvoimapulan lievittämiseksi.

Helen Josefsson

Olisi hienoa, jos hoitohenkilökuntaa löytyisi riittävästi maan rajojen sisältä, mutta totuus on se, että määrä ei riitä. Tärkeämpää on se, että osaavaa hoitohenkilökuntaa on, kuin että mistä ovat kotoisin. Se on selvää, että kielellisiä haasteita löytyy ja ne on huomioitava, jotta hoidon laatu ei kärsi ja asiakasturvallisuus ei vaarannu. Esimerkki: Olen itse joutunut aikoinaan varmistamaan mm. äitini kotihoidon sairaanhoitajan antamia ohjeita. En saanut itsekään kaikesta selvää kielellisten haasteiden vuoksi, niin on kohtuutonta olettaa, että kuulohaasteinen vanhus ymmärtäisi. Tämä tapahtui Helsingissä, mutta samoja haasteita on käsittääkseni kaikkialla. Töihin tuloa on siis sinänsä helpotettava, mutta tietyt kriteerit on täytyttävä ettei asiakasturvallisuus kärsi.

Hyvinvointialueita on liikaa, joten niitä pitää yhdistää.

Helen Josefsson

Ehdokas ei ole perustellut vastaustaan.

Eduskunnan pitää karsia hyvinvointialueiden tehtäviä, jotta kaikkein tärkeimpiin palveluihin on varaa.

Helen Josefsson

Ehdokas ei ole perustellut vastaustaan.

Eduskunnan pitäisi säätää laki, jolla hyvinvointialueet saisivat verotusoikeuden.

Helen Josefsson

Ei yhtään enempää veroja! Suomen kokonaisveroaste on todella korkealla jo nyt.

Kysymysteema: Vantaan ja Keravan hyvinvointialue

Vantaa-Keravan hyvinvointialueella peritään terveyskeskusmaksu. Siitä pitäisi luopua.

Helen Josefsson

Yksittäiset asiakasmaksut ovat varsin maltilliset jo nyt ja kukaan ei Suomessa myöskään jää varattomuuden takia hoitamatta. (Lisäksi on muistettava, että sosiaali- ja terveyspalveluiden asiakasmaksujen perimättä jättäminen ja alentaminen on mahdollista niissä tilanteissa, jolloin asiakasmaksu heikentää asiakkaan toimeentulon edellytyksiä.) https://vakehyva.fi/fi/asiakasmaksut

Huumeiden käyttöhuoneet pitää ottaa käyttöön, jos laki sen mahdollistaa.

Helen Josefsson

Tämä ei vain tunnu minusta hyvältä ajatukselta, että olisi tila, jossa huumeiden käyttö sallitaan. Ymmärrän kuitenkin käyttöhuoneiden kannattajien perusteluja myös. Mikäli käyttöhuoneet ovat tulevaisuudessa pohdinnassa, otan asiasta aiempaakin enemmän selvää ja harkitsen kantaani uudelleen - ja ehkä tällaisen yksittäistä kokeilua johonkin sellaiseen sijaintiin, jossa ei esimerkiksi ole kouluja tai päiväkoteja välittömässä läheisyydessä. Ensisijaisesti päihde- ja mielenterveyspalveluiden saatavuutta yhdessä ja erikseen pitää mielestäni kohentaa.

Alueeni pitäisi rahoittaa HUSia nykyistä enemmän perusterveydenhuollon ja sosiaalipalveluiden kustannuksella

Helen Josefsson

Lähtökohtaisesti ei missään nimessä perusterveydenhuollon ja sosiaalipalveluiden _kustannuksella_. Hankala kysymyksenasettelu jälleen. Palvelut ovat kuitenkin kokonaisuus, ja joskus on tehtävä vähinten huonoja ratkaisuja, jotta kokonaisuus on riittävän toimiva.

Alle 25-vuotiaille pitää tarjota maksuttomat kuukautistuotteet.

Helen Josefsson

Alaikäisten osalta voisi ajatella lapsilisän olevan esimerkiksi sellainen joka on tarkoitettu lapsista tuleviin lisäkustannuksiin. Tuotteet tarpeet kaikkinensa ovat niin erilaisia, että se mikä sopii yhdelle, ei sovi toiselle. Jos kuukautistuotteet tarjotaan maksuttomasti, niin entä muut hygieniatuotteet? Pitäisikö alle 25-vuotiaille miehille tarjota myös partaterät? Koska kaikkeen ei ole rahaa ja Suomessa saa tarvittaessa mm. toimeentulotukeakin, niin johonkin on viiva vedettävä.

Sosiaalityöntekijöiden palkkoja pitää nostaa nopeammin kuin naapurikunnissa, koska Vantaalla on jo pitkään ollut puutteita lastensuojelussa.

Helen Josefsson

Mikäli on rahaa, niin toki olisi hyvä tämä. Mutta työolosuhteet jne on saatava ensisijaisesti kuntoon ja on etsittävä keinoja jotka eivät vaadi lisäkustannuksia - aivan kaikessa. Palkkojen nostokilpailu aiheuttaa pahimmassa tapauksessa vain kierteen johon kunnilla ei ole varaa.

Kysymysteema: Arvot

Jos on pakko valita, on parempi korottaa veroja kuin leikata julkisia palveluita ja sosiaalietuuksia.

Helen Josefsson

Ehdokas ei ole perustellut vastaustaan.

Suuret tuloerot ovat hyväksyttäviä, jotta erot ihmisten lahjakkuudessa ja ahkeruudessa voidaan palkita.

Helen Josefsson

Tiettyyn pisteeseen asti. Lähtökohtaisesti kukaan ei kuitenkaan mielestäni _ansaitse_ saati tarvitse esimerkiksi 100 000 euron kuukausituloja.

Valtion pitäisi puuttua nykyistä voimakkaammin markkinoiden toimintaan, jotta talous olisi kaikille reilu.

Helen Josefsson

Ehdokas ei ole perustellut vastaustaan.

Suomessa on liian helppo elää sosiaaliturvan varassa.

Helen Josefsson

Lisään, että jos esimerkiksi työttömyyttä on ollut takana todella pitkään eikä ns. oman alan tai toiveen mukaista työtä yrityksistä huolimatta löydy, mielestäni periaate on se, että loppujen lopuksi mitä tahansa työtä pitää olla valmis vastaanottamaan oman terveyden sallimissa rajoissa. (Esimerkiksi astmaatikko tai selkäoireinen ei kuitenkaan välttämättä pysty kaikkea fyysistä työtä tekemään.) Suomi ei pysy pystyssä sillä, että työssäkäyvät ihmiset rahoittavat verovaroistaan toisten työkykyisten ihmisten kotona köllöttelyn ja tuilla elämisen. Se ei myöskään ole reilua. Kaikki työ on arvokasta ja ahkeruus on parempi kuin toimettomuus. Työkyvyttömän tilanne on sitten toinen ja yhteiskunnan pitää olla apuna ja tukena.

Valtion ja kuntien omistusta yritystoiminnassa tulisi vähentää.

Helen Josefsson

Riippuu kovin paljon asiasta ja kohteesta. Yksityisiä monopoleja ei pitäisi päästää syntymään.

Suomen muuttuminen aiempaa monikulttuurisemmaksi ja monimuotoisemmaksi on hyvä asia.

Helen Josefsson

Riippuu mistä kokonaisuudesta puhutaan. Riippuu myös siitä, keitä tulee, kuinka paljon ja kuinka motivoituneita ovat tekemään töitä (esim. sote-puolelle tarvitaan työvoimaa), työllistyvätkö ja kotoutuvatko - haluavatko olla aidosti osa suomalaista yhteiskuntaa. Maahanmuuttajat eivät ole yksi homogeeninen ryhmä. Lisäksi kotoutuminen ja kotouttaminen eivät myöskään ole vain yhteiskunnan vastuulla vaan se on myös monella tavalla tänne muuttaneen henkilön/perheen omasta motivaatiosta kiinni ja heidän velvollisuutensa.

Kristilliset arvot ovat hyvä pohja poliittiselle päätöksenteolle.

Helen Josefsson

Esimerkiksi välittäminen, lähimmäisenrakkaus, toivo ja niin edelleen - ne ovat hyvä pohja päätöksenteolle ja ovat samalla myös kristillisiä arvoja. Arvot ovat eri asia kuin uskonnollisuus.

Sukupuolen moninaisuus pitäisi ottaa huomioon Suomessa nykyistä paremmin.

Helen Josefsson

Nykyistä paremmin? Riippuu jälleen, mitä tällä tarkoitetaan. Esimerkiksi työnhakukysymyksissä tärkeintä mennä mielestäni pätevyys ja osaaminen edellä.

Tottelevaisuus ja auktoriteettien kunnioittaminen ovat tärkeimmät arvot, jotka lapsen tulee oppia.

Helen Josefsson

Empaattisuus, välittäminen ja toisten kunnioittaminen ovat kokonaisuus, joka on kaikista tärkeintä. Jos nämä arvot ovat kunnossa, niin on kunnossa myös tottelevaisuus ja auktoriteettien kunnioittaminenkin, jotka ovat tärkeitä arvoja toimivassa yhteiskunnassa - kunhan maan johtajat ovat järkeviä ja aidosti demokraattisesti valittuja. Suomessa ovat.

Suomen pitäisi vähentää omia päästöjään riippumatta siitä, mitä muut maat tekevät.

Helen Josefsson

Perinteinen lause on jälleen todettava: Kuitenkaan suomalaiset tehtaat sulkemalla ja valot sammuttamalla ei maapalloa pelasteta. Päästöjen vähennys on toki aina hyvä ja tavoiteltava asia, mutta ei sen kustannuksella, että Suomi köyhtyisi jonka myötä ei ympäristöstä pystytä senkään vertaa huolehtimaan mitä nyt. Toimiva talous mahdollistaa myös ympäristöstä huolehtimisen.

Poliitikkojen on asetettava Suomen ja suomalaisten etu kaiken muun edelle.

Helen Josefsson

Näinä epävakaina aikoina maailman tuiskussa ja tuiverruksessa maamme päättäjien tärkein tehtävä on huolehtia siitä, että Suomi ja suomalaiset ovat turvassa ja jotta hyvinvointiyhteiskuntamme pysyy pystyssä.

Ympäristön etu tulisi asettaa talouskasvun ja työpaikkojen luomisen edelle, jos ne ovat keskenään ristiriidassa.

Helen Josefsson

Toimiva talous mahdollistaa myös ympäristöstä huolehtimisen. Ympäristövaikutukset on toki aina arvioitava. Kokonaisuus ratkaisee. Tarvitsemme ehdottomasti lisää talouskasvua ja työpaikkoja.

Vahva johtaja on Suomelle hyväksi, vaikka hän toimisi sääntöjen rajamailla saadakseen asioita tehtyä.

Helen Josefsson

Nykyajassa järjestä, säännöistä ja menettelytavoista kiinni pitäminen luo erityisesti pienille maille turvaa ison maailman aallokoissa ja myrskyissä. Vahva johtaminen ja sääntöjen noudattaminen eivät ole toisiaan poissulkevia asioita.

Koko Suomi tulee pitää asutettuna, vaikka siitä koituisi kustannuksia.

Helen Josefsson

Kyllä ja ei - riippuu mistä kohdasta Suomea puhutaan. On kuitenkin koko Suomen turvallisuudenkin etu, että väestöä on muuallakin kuin pääkaupunkiseudulla.

Suomen kaupungistuminen on hyvä asia.

Helen Josefsson

Kaupungistuminen itsessään ei ole sinänsä hyvä eikä huono asia, vaan ilmiö joka on kasvavan kotiseudun tehokas keino käyttää rajallisia voimavarojaan huolehtimaan ihmisten palveluista ja hyvinvoinnista.