Siirry sivun pääsisältöön.

Tietoja Sanoman vaalikoneesta

Sanoman vaalikone on Helsingin Sanomien, Ilta-Sanomien, Aamulehden ja Satakunnan Kansan yhteinen hanke. Sen sisältö on hieman erilainen kunkin median versiossa. Toimintaperiaate on kuitenkin sama.

Miten vaalikone toimii?

Sanoman vaalikoneessa esitetään sarja kysymyksiä, joihin vaaleissa ehdolla olevat ehdokkaat ovat vastanneet etukäteen. Kun vastaat kysymyksiin, vastauksiasi verrataan ehdokkaiden antamiin vastauksiin. Vastaustesi perusteella sinulle suositellaan ehdokkaita, jotka ovat mahdollisimman lähellä sinua vastauksiltaan. Kysymyksiin voi vastata valitsemalla viidestä eri vastausvaihtoehdosta: täysin eri mieltä, jokseenkin eri mieltä, ei samaa eikä eri mieltä, jokseenkin samaa mieltä sekä täysin samaa mieltä. Lisäksi voit ohittaa kysymyksen vastaamatta. Mikäli ohitat kysymyksiä, vaalikoneen laskemien tulosten varmuus on heikompi, joten suosittelemme sinua vastaamaan mahdollisimman moneen kysymykseen.

Tallennetaanko vastauksiani?

Vaalikoneeseen syötettyjä vastauksia, tuloksia, ehdokas-, tai puoluesuosituksia ei tallenneta, emmekä seuraa käyttäjätasolla sisältöjä, joita käyttäjät katsovat tulossivuilla tai ehdokaslistassa. Käyttökokemuksen parantamiseksi ja virhetilanteiden ennaltaehkäisemiseksi vaalikoneeseen annetut vastaukset ja teemavalinnat tyhjentyvät kun välilehti suljetaan. Lisätietoja tietosuojasta löydät täältä.

Olen ehdokas ja tietoni puuttuvat tai ovat virheellisiä. Miten toimin?

Jos tietosi puuttuvat kokonaan, tarkista ensin, oletko saanut sähköpostiisi kutsun Sanoman vaalikoneeseen. Jos et, ota yhteyttä tukeemme: vaalikone@sanoma.fi. Jos tiedoissasi on virheitä, kokeile ensin kirjautua sisään tunnuksillasi ja muuttaa niitä. Jos tämä ei onnistu, ota yhteyttä tukeemme: vaalikone@sanoma.fi.