Ehdokkaan Nina Kallio tiedot

Kuvassa Sdp -puolueen ehdokas Nina Kallio

Nina Kallio

Sdp

Nro 2674

Kunta + alue

Puolustan toiminnallani julkista terveydenhuoltoa ja sen kehittämistä. Omatiimi/lääkärimallia perusterveydenhuoltoon, hoitoon 2 viikossa.

Sosiaalinen media:

Ikä:

58

Sukupuoli:

Nainen

Paikkakunta:

Turku

Postinumeroalue:

20610, Varissuo

Hyvinvointialue:

Varsinais-Suomen hyvinvointialue

Ammatti:

Osastonhoitaja tehohoito

Koulutus:

Ylempi korkea-aste

Kielitaito:

Suomi äidinkieli, Englanti erinomainen, Ruotsi auttava

Kuvausteksti:

Toimin Varhassa varavaltuutettuna ja TTKIO neuvottelukunnassa (tutkimus, kehitys ja innovaatiot) Siviiliammatiltani olen Th ja Sh YAMK. Toimin osastonhoitajana sairaalapalveluissa. Olen toiminut tehohoidon sairaanhoitajana ja esihenkilönä noin 25 vuotta, lisäksi työkokemusta USA.sta, Englannista ja Uudesta Seelannista. Minulla on yksi tytär, joka on nuori aikuinen ja pyrkimässä jatko-opintoihin. Vapaa-aikani kuluu liikkuessa Tilda Beaglen kanssa metsissä ja poluilla. Käytän aktiivisesti Turun liikuntapaikkoja ja kulttuuria , varsinkin uimahallia ja kirjastoa. Mahdollisuuksien mukaan pyrin käymään teatterissa. Olen ollut poliittisessa päätöksenteossa mukana n. 15 vuotta. Aiempaa kokemusta on tarkastuslautakunnasta, konsernijaostosta ja kaupunkikehitysjaostosta. Toimin Turun sos.dem Naisyhdistyksen puheenjohtajana. Muita luottamustoimia ovat Turun lähimmäispalveluyhdistyksen hallituksen vpj, Akseli kiinteistöpalveluiden ja Varissuon lämmön hallituksien vpj. LSJH hallituksen jäsen.


Ehdokas arvokartalla

Ehdokkaalla on voimakkaita mielipiteitä suuntiin vasemmisto ja liberaalivihreä.

Vastaukset vaalikoneeseen

Tässä näet ehdokkaan vastaukset vaalikoneen kysymyksiin.

Kysymysteema: Palvelut

Jos valittavana on lähiterveysaseman säilyttäminen tai palveluiden keskittäminen isompaan yksikköön, keskittäminen on parempi vaihtoehto.

Nina Kallio

Varsinais-Suomi on laaja, johon kuuluu myös laaja saaristo. Tarvitsemme laajan palvelun keskuksia ympäri maakuntamme, ihmisten hoidon turvaamiseksi.

Mielenterveyspalveluihin pitää laittaa lisää rahaa, vaikka se olisi pois muualta.

Nina Kallio

Mielenterveyteen kohdistuvat syyt ovat suurin mm sairauspoissaoloja aiheuttava syy työpaikoilla. Asioihin on puututtava aiemmin, lapsia ja nuoria tuettava ja työssä pitää kyetä puuttumaan ja ohjaamaan hoitoon jo ennen sairastumista pitkäkestoiseen sairauteen.

Pelastustoimen budjetti on turvattava leikkauksilta, vaikka se tarkoittaisi sote-palveluiden rahoituksen vähentämistä.

Nina Kallio

Pelastuspalveluissa on jo nyt kyetty muodostamaan uusia toimintatapoja, jolloin lisäleikkauksien tarve vähenee.

Rahaa ja työntekijöitä pitää siirtää sairaaloista enemmän perusterveydenhuoltoon ja sosiaalipalveluihin.

Nina Kallio

Näiden pitäisi kyetä toimimaan rinnakkain ja matalammalla kynnyksellä myös tehtäväjakoa olisi mietittävä ja otettava esimerkiksi sairaanhoitajien koko koulutusta vastaava osaaminen käyttöön vastaanottotyössä.

Kodin ulkopuolelle sijoitettujen lasten palveluita pitäisi siirtää yrityksiltä enemmän julkisen puolen hoidettavaksi.

Nina Kallio

Oma toiminta saattaa tulla edullisemmaksi, myös perhesijoitusta tulee edelleen kasvattaa.

Vanhustenhuollossa täytyy suosia kotihoitoa ja yhteisöllistä asumista ympärivuorokautisen hoivan sijaan, jotta kustannusten nousua saadaan hillittyä.

Nina Kallio

Hoitoa tarvitsevan henkilön terveydentila ja yleiskunto tulee määrittää hoitopaikan tarvetta. Ei voi olla niin, että huonokuntoisia tai aggressiivisia vanhuksia hoidetaan yhteisöllisen asumisen piirissä.

Kysymysteema: Talous

Ulkomaisten hoitajien tuloa töihin Suomeen on helpotettava työvoimapulan lievittämiseksi.

Nina Kallio

On väärin tuoda Suomeen sairaanhoitajia Aasiasta, Suomessa he joutuvat toimimaan hoitoapulaisina, koska koulutusvastaavuutta ei ole. Menee vuosia saavuttaa pätevyys, koska samalla pitää olla töissä ja maksaa ylläpito. Lisäksi tulemme näkemään tulevana syksynä hoitaja työttömyyttä Suomessa.

Hyvinvointialueita on liikaa, joten niitä pitää yhdistää.

Nina Kallio

Mikäli HVA ei selviä velvoitteistaan näin pitää tehdä.

Eduskunnan pitää karsia hyvinvointialueiden tehtäviä, jotta kaikkein tärkeimpiin palveluihin on varaa.

Nina Kallio

Julkisella on lakisääteisiä palveluita, lisäksi on arvovalinta mihin on varaa. Ylikansallisiin terveyspalveluyhtiöihin vai laajaan, julkiseen soisialismista- ja terveydenhuoltoon.

Eduskunnan pitäisi säätää laki, jolla hyvinvointialueet saisivat verotusoikeuden.

Nina Kallio

Asia ei ole ajankohtainen. HVAlle pitää antaa aikaa kattaa alijäämänsä ja keskittyä palveluverkon luomiseen.

Kysymysteema: Arvot

Jos on pakko valita, on parempi korottaa veroja kuin leikata julkisia palveluita ja sosiaalietuuksia.

Nina Kallio

Varha huolehtii sen lakisääteisistä tehtävistä, miltei kaikesta on jo leikattu. Sopeuttamiseen ja alijäämän kattamiseen tarvitaan enemmän aikaa, muutoin palveluita joudutaan leikkaamaan ja se näkyy suoraan potilaiden/asiakkaiden saamissa palveluissa. Henkilöstöstä ei voida enempää säästää kiinnostaa nyt tehdään, Suomessa on hoitajatyöttömyyden kevät.

Suuret tuloerot ovat hyväksyttäviä, jotta erot ihmisten lahjakkuudessa ja ahkeruudessa voidaan palkita.

Nina Kallio

Uskon, että toimintojen ollessa tasa-arvoiset kaikille ihmisille, lisää se myös hyvinvointia ja turvallisuutta. En halua nähdä enempää asunnottomuutta tai huono-osaisuutta. Ihmisiä tulee auttaa, kun siihen syntyy tarve. Epäonni tai romahtanut terveys voi kohdata meistä jokaista.

Valtion pitäisi puuttua nykyistä voimakkaammin markkinoiden toimintaan, jotta talous olisi kaikille reilu.

Nina Kallio

Ylikansallisten yhtiöiden tuloa Suomen markkinoille tulee estää. Raha ei jää kansantaloutemme, vaan hyödyttää sijoittajia jossakin myös hinnat nousevat, kuten nyt on nähty. Harmaata taloutta, verojen kiertämistä tulee nostaa esiin.

Suomessa on liian helppo elää sosiaaliturvan varassa.

Nina Kallio

On totta, että meillä on ihmisiä, jotka saattavat ylisukupolvisestikkin elää sosiaalituilla mutta helppoa se ei ole ja supistaa merkittävästi ihmisen osallisuutta kansalaisyhteiskunnan toimintoihin. Uskoisi, että jos ihmisellä vain on mahdollisuus, niin hän sieltä pyrkii, joskin tässä työllisyystilanteessa se on erittäin haastavaa. Lisäksi meillä on kaupunkilaisia, jotka eivät esimerkiksi vammaisuuteensa vuoksi saa töitä.

Valtion ja kuntien omistusta yritystoiminnassa tulisi vähentää.

Nina Kallio

Sote sektori tulee olla julkista toimintaa, jotta kaikilla on mahdollisuus saada tarpeellista hoitoa ja huolenpitoa. Yksityissektorilla se jolla on rahaa saa hoitoa. Vakuutusyhtiöiden vakuutukset ovat aivan liian kallista valtaosalle aikuisista. Vakuutusyhtiöt myös muuttavat herkästi palveluehtoja epäedulliseen suuntaan. Tiettyjä toimintoja kannattaa pitää kaupungin omistuksessa, kuten vesi- ja lämpöyhtiöt. Ruokahuoltoa, rakentamista ja korjaamista tuotetaan jo nyt laajasti ulkopuolisilla yrityksillä. Yritysten ei tule saada välttämättömiin palveluihin myöskään monopolia, jolloin hintaa voidaan nostaa määrättömästi, kuluttajan haitaksi.

Suomen muuttuminen aiempaa monikulttuurisemmaksi ja monimuotoisemmaksi on hyvä asia.

Nina Kallio

Syntyvyytemme on romahtanut, tosiasia on, että tarvitsemme maahanmuuttoa, jotta pystymme pitämään hyvinvointiamme yllä. Esimerkiksi hoivapalvelut, teollisuus eivät selviäisi ilman maahanmuuttoa.

Kristilliset arvot ovat hyvä pohja poliittiselle päätöksenteolle.

Nina Kallio

Kymmenen käskyä on hyvä ohje mutta raamatun tiukka tulkinta johtaa myös melkoisiin arvovalintoihin. Kuten esimerkiksi aborttikysymys, tai naisen oikeus omaan kehoonsa.

Sukupuolen moninaisuus pitäisi ottaa huomioon Suomessa nykyistä paremmin.

Nina Kallio

Ennenkaikkea meidän pitää pystyä elämään sovussa ja ottaa toiset ihmiset huomioon tuomitsematta heitä. Moninaisuutta huomioidaan jo nyt eri tavoin samoin kuin tasa-arvoa.

Tottelevaisuus ja auktoriteettien kunnioittaminen ovat tärkeimmät arvot, jotka lapsen tulee oppia.

Nina Kallio

Jokaisen lapsen pitää olla rakastettu ja häntä tulee tukea kasvussa aikuisuuteen, jotta hänestä tulee avoin ja yhteiskunnassa pärjäävä.

Suomen pitäisi vähentää omia päästöjään riippumatta siitä, mitä muut maat tekevät.

Nina Kallio

Minusta Suomea on vaikea verrata Kiinaan, mitä helposti tehdään. Olen iloinen siitä, että Suomi ainakin pyrkii täyttämään sopimuksien mukaiset velvoitteensa.

Poliitikkojen on asetettava Suomen ja suomalaisten etu kaiken muun edelle.

Nina Kallio

On selvää, että tietyissä isoissa asioissa yhteiskoordinaatio EU-tasolla on hyvä asia, kuten esim. koronarokotteiden hankinta. Emme ole saari, vaan riippuvaisia muista valtioista ja niiden toimista. On hyvä asia, että suosimme suomalaista esimerkiksi asioidessamme kaupassa. Olemme kuitenkin kiinni kansainvälisessä kaupassa sekä turvallisuusasioissa muihin maihin. Olemme pieni valtio ja on hyvä tehdä yhteistyösopimuksia.

Ympäristön etu tulisi asettaa talouskasvun ja työpaikkojen luomisen edelle, jos ne ovat keskenään ristiriidassa.

Nina Kallio

En usko että todellista ristiriitaa ei pystyttäisi ratkaisemaan. Kyse on yleensä rahasta ja mitä tuon ristiriidan ratkaiseminen maksaisi. Talouskasvu yritystoiminnan luomiseksi/ avulla voi tarkoittaa toista vaihtoehtoista paikkaa yritykselle. Ja päästöistähän on kaikkien EU valtioiden kesken sovittu.

Vahva johtaja on Suomelle hyväksi, vaikka hän toimisi sääntöjen rajamailla saadakseen asioita tehtyä.

Nina Kallio

En kannata diktatuuria vaan demokratiaa, jossa kansalaisilla on valinnanvapaus.

Koko Suomi tulee pitää asutettuna, vaikka siitä koituisi kustannuksia.

Nina Kallio

Tarvitsemme omavaraisuutta maa - ja metsätaloudessa. Minusta asiat hoidetaan nykyisellään hyvin. Sotesektorilla Varsinais-Suomessa tulee olla hajautettuna laajan palvelun terveysasemia, jotta kulkeminen niihin olisi kohtuullisen matkan päässä.

Suomen kaupungistuminen on hyvä asia.

Nina Kallio

Tarvitsemme maaseutua ja sen asukkaita mm. maatalouden tuotannon vuoksi.