Hoidan luottamustehtäväni asiallisesti, käyttäydyn asiallisesti ja teen yhteistyötä muiden luottamushenkilöiden kanssa asiallisesti.
Sosiaalinen media:
Ikä:
48
Sukupuoli:
Nainen
Paikkakunta:
Kirkkonummi
Postinumeroalue:
02880, Veikkola
Hyvinvointialue:
Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue
Ammatti:
Senior Solution Consultant
Koulutus:
Alempi korkea-aste
Kielitaito:
Suomi on äidinkieli, englanti on erinomainen, ruotsi on hyvä ja venäjä on välttävä. Lisäksi jonkun verran viron ja ranskan opintoja eli niistä perusteet.
Tehtävät:
kunnanvaltuutettu
Kuvausteksti:
Olen IT-alan ammattilainen ja työkseni suunnittelen tietojärjestelmiä sekä vedän kehitystiimiä. Olen Espooseen syntynyt ja siellä asunut elämäni ensimmäiset 19 vuotta. Helsingissä vietettyjen opiskeluvuosien jälkeen palasin takaisin Espooseen muutamaksi vuodeksi ennen muuttoa Kirkkonummelle, missä olen asunut jo 20 vuotta.
Perussuomalainen olen ollut vuodesta 2015 lähtien ja olen toiminut mm. Perussuomalaiset puolueen puoluevaltuutettuna, Uudenmaan piirin toiminnanjohtajana, piirisihteerinä ja taloudenhoitajana sekä Kirkkonummen paikallisyhdistyksen puheenjohtajana.
Kirkkonummen kunnalla olen kunnanhallituksen 1. vpj sekä kunnanvaltuutettu ja Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella varavaltuutettu.
Kannatan klassista liberalismia eli yksilönvapautta, yrittäjyyttä, markkinataloutta sekä valtion roolin minimointia. Perussuomalaisuus on minulle isänmaallisuutta, turvallisuutta ja perinteitä.
Vastaukset vaalikoneeseen
Tässä näet ehdokkaan vastaukset vaalikoneen kysymyksiin.
Kysymysteema: Palvelut
Jos valittavana on lähiterveysaseman säilyttäminen tai palveluiden keskittäminen isompaan yksikköön, keskittäminen on parempi vaihtoehto.
Palveluverkko tulee rakentaa niin, että kuntalaisille ei tule kohtuutonta haittaa palveluiden pariin pääsemiseksi. Palveluiden tulisi toimia samalla tavalla jokaisessa kunnassa ja digi- ja etäpalveluihin tulee panostaa. Koska joissakin kunnissa on ruuhkaa palveluissa vähemmän kuin toisissa, niin asiakkaalle, joka on valmis ja kykenevä liikkumaan palvelun ääreen pidemmänkin matkan, voisi hyvin tarjota palvelua toisesta kunnasta. Tällä tavalla tasattaisiin kuntien välistä kuormaa hyvinvointialueen sisällä.
Mielenterveyspalveluihin pitää laittaa lisää rahaa, vaikka se olisi pois muualta.
Talousarvioneuvotteluissa tulee miettiä tarkasti budjetti ja sen painotukset. Mielenterveyspalvelut ovat tärkeitä, mutta niin on moni muukin palvelu tärkeä eli kokonaisuus tulee miettiä ja neuvotella ja pyrkiä käytettävissä olevilla resursseilla tarjoamaan mahdollisimman hyvää palvelua.
Pelastustoimen budjetti on turvattava leikkauksilta, vaikka se tarkoittaisi sote-palveluiden rahoituksen vähentämistä.
Talousarvioneuvotteluissa tulee miettiä tarkasti budjetti ja sen painotukset. Pelastuspalvelut ovat tärkeitä, mutta niin on moni muukin palvelu tärkeä eli kokonaisuus tulee miettiä ja neuvotella ja pyrkiä käytettävissä olevilla resursseilla tarjoamaan mahdollisimman hyvää palvelua.
Rahaa ja työntekijöitä pitää siirtää sairaaloista enemmän perusterveydenhuoltoon ja sosiaalipalveluihin.
HUS vastaa alueen sairaaloista HUS erillissopimuksen perusteella ja perusterveydenhuoltoon Helsinkiin ja Uudenmaan neljälle hyvinvointialueelle ei sitä kautta siirry rahaa taikka työntekijöitä. Perusterveydenhuollon palvelut on joka tapauksessa laitettava kuntoon niin, että niillä ennaltaehkäistään kalliimpiin erikoissairaanhoidon palveluiden pariin joutumista.
Kodin ulkopuolelle sijoitettujen lasten palveluita pitäisi siirtää yrityksiltä enemmän julkisen puolen hoidettavaksi.
Lastensuojelun ei tule olla bisnestä vaan palveluiden tulee olla lasten ja nuorten tarpeisiin soveltuvia ja laadukkaita. Oli palvelun järjestäjänä sitten julkinen tai yksityinen, iso tai pienempi yritys, niin palvelun laatua tulee aktiivisesti tarkkailla ja puuttua välittömästi mahdollisiin puutteisiin ja väärinkäytöksiin.
Vanhustenhuollossa täytyy suosia kotihoitoa ja yhteisöllistä asumista ympärivuorokautisen hoivan sijaan, jotta kustannusten nousua saadaan hillittyä.
Ympärivuorokautisen hoivan paikkoja tulee olla tarjolla niille henkilöille, jotka eivät kotihoidossa ja yhteisöllisessä asumisessa pärjää.
Kysymysteema: Talous
Ulkomaisten hoitajien tuloa töihin Suomeen on helpotettava työvoimapulan lievittämiseksi.
Lisää hoitajia tarvitaan, mutta ratkaisu ei voi olla puutteellisella kielitaidolla olevien henkilöiden palkkaaminen vaan ensisijaisesti tällä hetkellä suomea ja ruotsia osaavien työttöminä tai muissa töissä olevien hoitajien houkuttelu hoitoalalle ja hoitajien työolojen parantaminen ja näin alan vaihtamisen vähentäminen. Ulkomaisen henkilön kielitaito ja soveltuvuus alalle tulee testata ennen rekrytointia. Puutteet kielitaidossa ovat vakava riski hoitovirheille.
Hyvinvointialueita on liikaa, joten niitä pitää yhdistää.
Mielestäni 5 hyvinvointialuetta rakennettuna yliopistosairaaloiden ympärille olisi riittävästi ja Uudenmaan alueella se tarkoittaisi Helsingin ja muun Uudenmaan aluetta yhdessä HUS:n alla. Tätä asiaa ei kuitenkaan päätetä hyvinvointialueilla eikä näissä vaaleissa vaan asia ratkaistaa valtionhallinnossa ja eduskuntavaaleissa.
Eduskunnan pitää karsia hyvinvointialueiden tehtäviä, jotta kaikkein tärkeimpiin palveluihin on varaa.
Hyvinvointialueet joutuvat jo nyt miettimään, että miten vähiten rikkoisivat lakia, kun eivät meinaa pystyä suoriutumaan lakisääteisistä tehtävistään eli joko rahoitusta tulisi hyvinvointialueille lisätä tai sitten lakisääteisiä tehtäviä karsia.
Eduskunnan pitäisi säätää laki, jolla hyvinvointialueet saisivat verotusoikeuden.
Ei verotusoikeutta hyvinvointialueille.
Kysymysteema: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue
Länsi-Uudellamaalla peritään terveyskeskusmaksu. Siitä pitäisi luopua.
Terveyskeskusmaksu on kohtuullinen ja lisäksi se vähentää peruuttamattomien aikojen määrää.
Huumeiden käyttöhuoneet pitää ottaa käyttöön, jos laki sen mahdollistaa.
Jos eduskunta säätää lain, mikä mahdollistaa huumeiden niin sanotut käyttöhuoneet, niin tällaista "erityisterveysaseman" palvelua olisi hyvä tarjota hyvinvointialueella. Käyttöhuoneen tarkoitus ei ole pelkästään tarjota turvallista tilaa käyttää huumeita vaan tarjota tietoa ja hoitoa huumeiden käyttäjälle ja sitä kautta saada henkilö mahdollisesti siirrettyä hoitoon ja vähennettyä huumekuolemia ja huumeiden käytöstä aiheutuneita haittoja yhteiskunnalle. Niin sanotut käyttöhuoneet eivät kuitenkaan vähennä tarvetta tehdä valistustyötä jo ala-asteelta lähtien, että huumeiden käytön pariin nuoret eivät ikinä siirtyisi.
Alueeni pitäisi rahoitaa HUSia nykyistä enemmän perusterveydenhuollon ja sosiaalipalveluiden kustannuksella.
Perusterveydenhuolto tulee laittaa kuntoon, että kalliita erikoissairaanhoidon palveluita voitaisiin ennaltaehkäistä, mutta myös erikoissairaanhoitoa tarvitaan.
Länsi-Uusimaa vähensi hammashuollon palveluseteleitä, koska alueelle on tulossa omaa kapasiteettia. Tämä on oikea suunta.
Tapauskohtaisesti hyvinvointialueella kannattaa miettiä, että tuoko palvelun ulkoistaminen kustannussäästöjä vai onko edullisempaa tuottaa omana palveluna. Jos palvelu ulkoistetaan, niin palvelun ostajana kunnan tulee valvoa palvelun laatua ja tehdä korjausliikkeitä, jos laatu ei ole sitä mitä on ostettu. Jos omasta palvelusta hammashuollossa saadaan säästöjä, niin kannattavaa on lisätä omaa palvelutuotantoa ja vähentää ostopalvelua.
Alle 25-vuotiaille pitää tarjota maksuttomat kuukautistuotteet.
Niin sanottuun kuukautisköyhyyteen on parempi puuttua toimeentulotuen avulla eikä tarjota maksuttomia kuukautistuotteita myös niille, joilla on varaa niitä ostaa ilman tukea.
Kysymysteema: Arvot
Jos on pakko valita, on parempi korottaa veroja kuin leikata julkisia palveluita ja sosiaalietuuksia.
Alamme olla jo Lafferin käyrän huipulla, jossa veronkorotukset eivät enää tuo tuloja vaan saattavat jopa kasvattaa menoja, niin parempi on etsiä rakenteellisia muutoksia kuin korottaa veroja.
Suuret tuloerot ovat hyväksyttäviä, jotta erot ihmisten lahjakkuudessa ja ahkeruudessa voidaan palkita.
Köyhyys on ongelma eivätkä suuret tuloerot. Tällä hetkellä Suomessa ei ole kovinkaan suuria tuloeroja, mutta ei meillä myöskään ole kovinkaan montaa superrikasta, joiden maksamilla veroilla vähävaraisempien elämää voidaan hyvinvointivaltiossa kustantaa. Valtiossa tulisi siis pyrkiä ennemminkin rikkaiden osuuden kasvattamiseen kuin suurien tuloerojen estämiseen. Myös mahdollisuus rikastua saa ihmisen tavoittelemaan parempaa ja näin luomaan hyvinvointia ympärilleen.
Valtion pitäisi puuttua nykyistä voimakkaammin markkinoiden toimintaan, jotta talous olisi kaikille reilu.
Valtion tulee puuttua mahdollisimman vähän markkinoiden toimintaan.
Suomessa on liian helppo elää sosiaaliturvan varassa.
Jos ei käytä päihteitä, ei ole velkoja eikä kalliita harrastuksia, niin toimeentulotuki on riittävä ruokaan ja peruselämiseen, kun otetaan huomioon, että toimeentulotuen lisäksi maksetaan myös lääkärikulut, lääkkeet ja kohtuulliset asumiskulut. Jos rahat menevät päihteisiin, velkoihin tai kalliisiin harrastuksiin, niin sosiaaliturvan varassa ei ole helppo elää.
Valtion ja kuntien omistusta yritystoiminnassa tulisi vähentää.
Valtion ja kunnan ydinosaamista ei ole yritystoiminta, mutta esimerkiksi kunnan oma vesilaitos voi olla kunnalle järkevää yritystoimintaa.
Suomen muuttuminen aiempaa monikulttuurisemmaksi ja monimuotoisemmaksi on hyvä asia.
Monikulttuurisuus ei ole tavoiteltava asia vaan se, että erilaiset ihmiset sopeutuvat toimimaan yhteiskunnassa keskenään voimassa olevien lakien mukaisesti. Yrityksissäkin erilaiset Code of Conduct käytössäännöt pyrkivät siihen, että monista eri kulttuureista lähtevät ihmiset pystyvät toimimaan yhdessä monokulttuuristen sääntöjen mukaisesti.
Kristilliset arvot ovat hyvä pohja poliittiselle päätöksenteolle.
Poliittisen päätöksenteon tulee perustua tutkittuun tietoon ja asioiden tarkasteluun monelta kantilta. Vaikka olenkin ateisti, niin suomalaiset perinteet ovat muotoutuneet hyvin pitkälti kristillisten juhlapyhien ympärille, joista suurimmalla osalla on myös muinaissuomalaisia ja germaanisia pakanallisia juuria. Suomalaiset arvot myös pohjautuvat luterilaisuuteen ja valistusfilosofien arvoille ja nämä luovat hyvän selkärangan kaikille ihmisille uskonnosta riippumatta.
Sukupuolen moninaisuus pitäisi ottaa huomioon Suomessa nykyistä paremmin.
Sukupuolten moninaisuus otetaan huomioon Suomessa riittävästi.
Tottelevaisuus ja auktoriteettien kunnioittaminen ovat tärkeimmät arvot, jotka lapsen tulee oppia.
Lapsen on tärkeää oppia ilmaisemaan omaa tahtoaan, kunnioittamaan muita ihmisiä ja puolustamaan peruslaillisia vapauksia.
Suomen pitäisi vähentää omia päästöjään riippumatta siitä, mitä muut maat tekevät.
Vaikka ilmastotoimet ovatkin tärkeitä, niin Suomi ei pysty pelastamaan koko maailmaa, vaikka koko Suomi lakkautettaisiin. Ilmastotekojen tulee olla harkittuja ja toimivia ja sellaisia, että niistä ei koidu kohtuutonta rasitetta kansalaisille ja kuntalaisille esimerkiksi verojen korotuksina tai muina maksuina. Tehdään muutoksia mieluummin hitaammin ja järkevästi kuin nopeasti.
Poliitikkojen on asetettava Suomen ja suomalaisten etu kaiken muun edelle.
Oma kansa ensin ajattelu ei ole haitallista
Ympäristön etu tulisi asettaa talouskasvun ja työpaikkojen luomisen edelle, jos ne ovat keskenään ristiriidassa.
Tämä tulee ratkaista tapauskohtaisesti. Esimerkiksi uusi iso yritys loisi paljon työpaikkoja, mutta työntekijöiden tarvitsemat laitteet tarvitsevat sähköä. Tässä tapauksessa työpaikkojen luominen menisi ympäristöasioiden edelle. Jos taas yrityksen liikeideana olisi laskea jätevettä puhdistamattomana mereen, niin ympäristöasiat luonnollisesti menisivät työpaikkojen luonnin edelle.
Vahva johtaja on Suomelle hyväksi, vaikka hän toimisi sääntöjen rajamailla saadakseen asioita tehtyä.
Vahvaa johtajuutta voidaan tarvita vaikeiden asioiden päättämiseksi, mutta lakeja tulee noudattaa. Lakien säätäminen kuuluu eduskunnalle.
Koko Suomi tulee pitää asutettuna, vaikka siitä koituisi kustannuksia.
Joidenkin kuntien osalta tulee ehkä hyväksyä realiteetit, että elinvoima, vetovoima ja pitovoima eivät ole riittäviä ja kunta olisi parempi ajaa hallitusti alas esim. kuntaliitoksen kautta kuin pitää keinotekoisesti hengissä.
Suomen kaupungistuminen on hyvä asia.
Kaupungeissa on hyviä puolia kuin myös taajamissa, kylissä ja maaseudulla. Niitä kaikkia tarvitaan. Kaupungeista tulisi rakentaa viihtyisiä ja turvallisia sekä niin kauniita, että ne kelpaisivat joulupostikorttiin kuvaksi.