Kuntavaalit 2017

Paavo Muranen
Kesk
Vihti
62 
Vaalitulos {{getStatus('IN_RESERVE')}}
Kunta Vihti
Ikä 48
Koulutustaso Datanomi
Lasten lukumäärä 4
Yhteystiedot  

Olen ensikertaa ehdolla ja Keskustan toiminta Vihdissä mm. kyläkouluasiassa ja kylien hyväksi on ollut mielestäni esimerkillistä. Myös kuntavaaliteemamme http://www.keskusta.fi/Suomeksi/Piirit/Uusimaa/Suomeksi/Kunnat/Vihti/Etusivu ovat sydäntäni lähellä. Uskon kylien elinvoimaan ja digitalisaatioon. Kylissä on voimaa ja kylät ansaitsevat kunnioituksen, kts. http://viakas.kylanetti.fi/ ja digitalisaation hengessä talkoovoimaa huutavat Otakantaa hankkeet http://paavo.muranen.fi/otakantaa Lapsiin kannattaa satsata, katso mm. Jokikunnan koulun koodikerhon kotisivua http://www.joku-code.lol/ Mielestäni huolen pitää olla helmassa kiinni ja myös kylissä lapsilla on oikeus koulumatkaliikuntaan, kts. Youtube-kanavani : https://www.youtube.com/channel/UCP6POPoe3SDXj6uj9hI9v3Q http://www.huolenpitoa.fi/Suomeksi/Kuntavaalit-17/Ehdokkaat/Vihti/Muranen-Paavo/

Tulospalvelu

Ääniä yhteensä 41 +41
  ennakkoon 14  
  vaalipäivänä 27  
Osuus kunnan äänistä 0.3%  
  ennakkoon 0.2%  
  vaalipäivänä 0.4%  

Kannatus äänestysalueittain

Osuus Ääniä
{{$index + 1 }} {{ area.districtName }} {{ area.votePercentInDistrict | number:1 }}% {{ area.votes }}

Vaalikoneen vastaukset

Ehdokas Sinä

1 / 30

Vihdin pitäisi keskittää palveluitaan nykyistä enemmän Nummelan keskustaan.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Paavo Muranen: "Digitalisaatio mahdollistaa paikkariippumattomasti erilaisten palvelujen tuottamisen ja mielestäni digitalisoidun palvelun tuottajan ei tarvitse olla Nummelassa. Lapsiperheen isänä arvosta mm. Vihdin kirkonkylän neuvolapalveluita jo läsnäolon luoman turvallisuuden vuoksi. Lasten sivistyksen kannalta uskon myös oppimisympäristöjen digitalisoituvan. Ala-asteikäisten ja sitä nuorempien sivistämisen nk. oppimaan oppimisen näen parhaaksi toteutettuna lähellä kotia."

2 / 30

Lakkautettavan Malmin lentokentän toimintoja pitäisi houkutella Vihtiin mahdollisista melu- ja ympäristöhaitoista huolimatta.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Paavo Muranen: "Ilmailua harrastavat ja muuten Malmin lentokenttää käyttävät voisivat piristää Vihtiä, mutta samalla pitäisi nähdä Vihdin arvokas luonto runsaine vesistöineen Nuuksiosta Vanjärvelle missä linnustot eivät ehkä pitäisi hurjasta liikenteestä. Entisenä Helsinkiläisenä näkisin, että Vihti tarjoaa loistavan vaihtoehdon pesimiselle kivikylään kyllästyneille."

3 / 30

Vihdin pitää jatkaa turvapaikanhakijoiden vastaanottamista.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Paavo Muranen: "Olen itse Tolvajärven Murasia isäni puolelta, joten sotaa pakenevia mielestäni pitää auttaa. Vastaanottokeskukset tulivat kertaheitolla kuntoon, mutta yhteiskuntaan integrointi voi viedä aikaa. Uskon, että Vihdin kaltaisella kunnalla tarvitaan rohkeita yrittäjiä ja yrityksiä jotka uskaltavat vaikeinakin aikoina palkata lisää väkeä ja siinä samassa sotaa pakenevia. Naisia halveksivasta käytöksestä ja pidän yhtä vähän kuin siitä miten vaikeaa suomal. 50v. työttömän miehen on saada töitä."

4 / 30

Vihdin pitäisi liittyä HSL:n jäseneksi.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Paavo Muranen: "HKL entisenä asiakkaana näen tänään, että Vihdissä voisi miettiä oikeasti joukkoliikennettä ja sen kehittämistä enemmän tarvevetoiseksi tyhjänä kaahaavien vossikoiden sijaan. Henkilöautoja tullaan tarvitsemaan pitkään ja taksi-ala on mielestäni murroksessa, kuten myös linja-autoilu. Mielestäni liikennöinnissä kannattaisi suosia ja työllistää paikallisia toimijoita."

5 / 30

Suuria ruokakauppoja pitää saada perustaa vapaasti keskustojen ulkopuolelle.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Paavo Muranen: "Käytän mielelläni Super Timpan palveluja eli kirkonkylän SuperMarkettia ja toivon, että muutkin kirkonkylän yrittäjät jaksavat painaa pitkää päivää vielä pitkään. Nummelasta löydän oikeasti lähes kaiken muun ja Vihdissä saamani palvelu on ensiluokkaista. Ruokapuolela on myös mahdollisuus hankkia suoraan tuottajilta, Keskustan ehdokkaissa on aktiivisia Reko markkinoiden ystäviä."

6 / 30

Kuntani pitäisi rohkeammin käyttää maiden pakkolunastuksia kaavoituksen vauhdittamiseksi.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Paavo Muranen: "Olen niin tuore ehdokas, että en osaa sanoa miten moni hyvä kaavoitushanke on tyssännyt siihen, että pakkolunastukset ottavat liikaa aikaa. Mutta kuntani pitäisi oikeasti ostaa ja myydä okt käyttöön tontteja kyläkoulujen läheltä, näin pitäen myös kylät elinvoimaisina. https://www.otakantaa.fi/fi/hankkeet/95/ Kaavoitusstrategiassa kylät siis pitäisi huomioida."

7 / 30

Kuntalaisten valitusoikeutta kaavoituskysymyksissä tulee rajoittaa.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Paavo Muranen: "Uskon jälleen digitalisaation voimaan - voisiko kaikki valitukset hoitaa teknisesti lausuntopalvelu.fi tyyppisesti? Toivoisin, että kaavoitus ja rakennusvalvonta ei vaikeuttaisi kyliinmuuttajien asunnonrakennushaaveita vaan lähestyisi asiaa enemmän palvellen kuin haitallista yhdyskyntakehitystä torppaillen tms. keskittämistä korostaen."

8 / 30

Kuntani pitäisi luopua vaatimuksesta rakentaa autopaikkoja uusien asuntojen yhteyteen.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Paavo Muranen: "Autot katujen varsilla on mielestäni kaupunkien vitsaus, pidetään asiat Vihdissä paremmassa kuosissa ja annetaan autoille katokset. Näin ne pysyvät paremmassa kunnossa ja parantavat mm. pendelöivien turvallisuutta. Ely keskuksen naurettavasta katos pitää rakentaa 20m tien keskiviivasta säännöstä voisi luopua, vai tuleeko Ely kolamaan Waimolleni aamuisin 20m jyrkän mäen?"

9 / 30

Pyörätiet ja jalkakäytävät pitäisi puhdistaa lumesta ja hiekoittaa ennen autoteitä.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Paavo Muranen: "Entisenä kaupunkilaisena ajoin 8 kertaa ojaan Vihdin kyläteillä ennenkuin opin tilannenopeuden ja rauhallisen nykimättömän ajotavan (autolla). Pyöräteitä ei kotini lähellä ole, mutta täytyy sanoa, että tietä täällä aurataan ja hiekoitetaan paikallisten ammattilaisten toimesta niin hyvin, että olen jo aikaa sitten unohtanut ottaa lapion takakonttiin. Siellä missä on liikennevalot ja kerrostalot, siellä jalankulkijoiden turvallisuudesta pitää pitää huolta, mutta edelleen pysyköön auto kaistalla."

10 / 30

Kunnassani on tärkeämpää huolehtia yksityisautoilun edellytyksistä kuin joukkoliikenteestä.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Paavo Muranen: "Yksityisautoilua voisi kehittää yhteisöllisempään suuntaa, kts. vastaukseni HSL:lään liittymisestä, jolloin se voisi olla osa joukkoliikennettä. Jos nopeita vaihtoehtoja esim. pendelöiville syntyy, niin silloin liityntäparkeista pitää pitää huolta. Joukkoliikenteen ja mm. koulumatkaliikenteen osalta näkisin, että nk. kyläpysäkit pitäisi tehdä ja merkitä karttaan."

11 / 30

Kirjastojen pitäisi keskittyä kirjoihin, eikä laajentua enempää tavaroiden lainaamiseen tai muille vastaaville uusille alueille

 • {{ answerChoices[option].text }}

Paavo Muranen: "Kirjastoilla on mielestäni mahdollisuus toimia nk. oikean tiedon monopoleina. Yliopistot jne. menevät kaikki verkkoon ja ihmistenkin elämä tallentuu verkkoon. Mutta missä säilytetään jälkipolville esim. tämän vaalikoneen vastaukset, kun tästä teknologiasta on ilmat pihalla? Mielestäni Kirjastoilla pitäisi olla lähes täysi vapaus hakea paikkansa nyt Digitalisoituvassa yhteiskunnassa - voisiko kirjasto esim. antaa suoritusmerkkejä, kts. https://www.otakantaa.fi/fi/hankkeet/128/"

12 / 30

Kuntani nykyinen kouluverkko tulee säilyttää sellaisenaan, vaikka se aiheuttaisi kustannuksia kuntalaisille.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Paavo Muranen: "Digitalisaatio tulee muuttamaan koulunkäyntiä, jollei ole jo muuttanut. Tässä mielessä minulle kouluverkko tarkoittaa enemmän siis verkon mahdollistamaa oppimisympäristöä. Vihdin kyläkoulut ovat kaikki alakouluja ja näinollen kylissä asuville lapsiperheille todella tärkeitä. Kustannuslaskennasta voidaan olla montaa mieltä. Vihti voisi oikeasti olla oikea muuttovoittokunta https://www.otakantaa.fi/fi/hankkeet/97/ kyliin ja kyläkouluihin mahtuu!"

13 / 30

Vanhempien oikeutta valita lastensa koulu tulisi rajoittaa.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Paavo Muranen: "Ala-asteikäisillä lapsilla on oikeus koulumatkaliikuntaan https://www.otakantaa.fi/fi/hankkeet/93/ joten en mieluusti soisi naapurikylillä koulunkäyntiä, jos vieressä on oma koulu. Syyt vaihtaa koulua kannattaisi tutkia ja miettiä tarkaan hoituuko syyt koulua vaihtamalla. Vanhempia ei mielestäni osallisteta tarpeeksi lapsiensa koulunkäyntiin ja olemma Pisasta huolimatta valovuosia jäljessä esim. Khan Academyn vanhempia osallistavasta mallista. Googlaa vanhempien oppaita ja totea, niitä ei ole!"

14 / 30

Koulujen liikuntatuntien pitäisi olla tytöille ja pojille yhteiset.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Paavo Muranen: "6 lk tyttäreni pitää poikien kanssa pelaamisesta liikuntatunneilla, joten näin meillä Vihdissä kyläkoulussa. Vanhana Hesalaisena aina poikien kanssa liikuntatunneilla olleena, en edes tiedä mistä olen jäänyt paitsi. Mielestäni lasten pitäisi saada itse valita ja löytää näin liikkumisen riemu. Joukkueiden valinnassa ja ohjaamisessa vaaditaan sitten taitoa, ettei ketään sei sorsita ja liikunta ei muutu liian tuloshakuiseksi."

15 / 30

Koululuokissa tulisi olla ylärajat maahanmuuttajalasten osuudelle.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Paavo Muranen: "Peruskoulussa pitäisi mahdollistaa henkilökohtainen etenemisvauhti ja mielestäni mm. Vihtiläisissä kyläkouluissa näin tapahtuu. Digitalisaatio toivottavasti tuo kannustavan rakenteellisen nopean palautteen 'lifelong learning' elämän mittaisen opiskelun tukemiseksi, jolloin oppimispyrähdykset yleistyisivät. Maahanmuuttajalasten opetussuunnitelmissa pitäisi myös osallistaa vanhemmat oppimaan nk. esimerkkeinä."

16 / 30

Kuntani pitää taata kokopäiväinen päivähoitopaikka kaikille alle 3-vuotiaille, vaikka näiden vanhemmista toinen olisikin kotona.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Paavo Muranen: "On hyvä ajatella, että pienet voi viedä hyvään päivähoitoon ja sitten lähteä etsimään itselleen töitä tai opiskelemaan itselleen uutta työpaikkaa. Näin ollen tämä 'kotona olemisen' soisi olevan aktiivinen jakso elämän murroskohdassa, jossa kunta tukee. Naisen kohdalla äitiysloman lisäksi n. 3 vuoden töistäpoisjääminen voi olla rankka rasti myös puolisolle, joten en usko kenenkään huvikseen kotiin jäävän."

17 / 30

Kuntani pitäisi tukea rahallisesti lasten hoitamista kotona nykyistä enemmän.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Paavo Muranen: "Jos hoitamisella tarkoitetaan omien lasten lisäksi muidenkin lasten hoitoa, niin kysymys muuttuu mielenkiintoiseksi. Voisin kuvitella, että elinkaariasumista kannattaisi kehittää ja esim. isovanhempien tiluksille paluumuuttoa pesimään voitaisiin suosia, sillä isovanhemmat ovat monesti suureksi avuksi lastenhoidossa ja nk. vaikeina ruuhkatunteina. Sama pätee myös naapurin lapsiin. Rahan lisäksi ehkä pitäisi miettiä joustavia järjestelyjä ja mm. rakennusjärjestyksessä 'syytinkikuvioita' ?"

18 / 30

Haluaisin että alueeni terveyspalveluiden tuottaja on mieluummin julkinen kuin yksityinen.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Paavo Muranen: "Tällä hetkellä näin, sillä omat kokemukseni julkisen puolen hoidosta ovat hyviä. Näen, että terveyspalvelut vaativat isoja investointeja laitteita, tiloja, tietojärjestelmiä jne. ja näin ollen isoilla pelureilla on paremmat mahdollisuudet tarjotata kokonaista palvelua. Mutta täytyy sanoa, että verkon yli on jo nyt saatavissa hyvin mielenkiintoisia digitaalisia palveluja, jotka eivät siis välttämättä alueellisia. Kuntoutuspalveluissa yksityiset voisivat piristää kenttää."

19 / 30

Julkisten terveyspalvelujen asiakasmaksut tulisi poistaa kokonaan.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Paavo Muranen: "Vähän vaikeata on ymmärtää pieniä summia, mutta isompia on helpompi ymmärtää. Palveluhinnastot terveyspalveluista varmaan muuttuvat julkisemmiksi jatkossa ja itse hinnat saatavat palvelut asettunevat paremmin. Vanhustenhuollo tms. kotikäyntien hinnastoja on pyörinyt netissä ja ne vähän ihmetyttivät. Raha ei korvaa hymyä palvelussa."

20 / 30

Koko Suomi on syytä pitää asuttuna, vaikka se tietäisikin veronmaksajille kustannuksia.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Paavo Muranen: "Vaihtoehto on varmaan koko kanssa sopulimainen keskittäminen etelärannikolle mistä sitten kätevästi pääseekin veroja pakoon Viroon. Suomessa on rikkauksia raaka-aineita jne. ja jatkossa ilmastomuutos avaa peliä entuudestaan. En entisenä Helsinkiläisenä pidä kys. alueen kehittymistä voimakkaasti nuorten vuokralaisten voimin pitkässä juoksussa järkevänä. Paluumuuttoa kannattaa tukea ja muistaa, että globaalissa markkinassa verkossa ei kysytä mistä kyläst ponnistat. Suomi on meidän."

21 / 30

Homo- ja lesbopareilla pitää olla samat avioliitto- ja adoptio-oikeudet kuin heteropareilla.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Paavo Muranen: "Mielestäni yh-kuvioon ei pitäisi ketään pakottaa vaan mahdollistaa parisuhde niin, ettei tarvitse pohtia kuka perii kenetkin. Näin siis yhteiskunnassa siis pitäisi olla tasa-arvoisesti. Kirkoilla ja erilaisilla uskonnoilla mielestäni saa olla omat sääntönsä ja käytäntönsä."

22 / 30

Jos valtio tarjoaa turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen perustamista kotikuntaani, tarjous pitää hyväksyä.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Paavo Muranen: "Tähän tuli jo vastattua kts. kys. 3 -- mutta vastaanottokeskuksen kyvystä huolehtia turvapaikanhakijoista pitäisi voida keskustella. Mistään passivoivasta häkkikanalasta ei ole hyötyä ja kannattaisi oikeasti myös miettiä, että integroituminen yhteiskuntaan ei olisi niin vapaaehtoisten varassa kuin se nyt on. Eli valtiolla saisi olla selkeät pasmat asiasta jottei turvapaikasta tule syrjäytymisen ensimmäinen askel."

23 / 30

Kouluissa kohdellaan koululaisia liian lepsusti. Tiukempi kuri tekisi kouluista parempia.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Paavo Muranen: "Vanhana poikakuorolaisena totuin kovaan kuriin ja kurinalaiseen tapaan toimia. Totuin myös siihen, että vastuuta nk. itsejärjestyksen osalta annettiin paljon. Lapsia ei pidä rangaista, mutta ei pidä jättää yksinkään tilanteissa missä he onnistuvat sumuttamaan järjestelmää tai heitä on loukattu syvästi. Vanhempien pitää tulla aktiivisemmin mukaan kasvatukseen, kun opettajilta viedäään aseet puuttua."

24 / 30

Perinteiset arvot - kuten koti, uskonto ja isänmaa - muodostavat hyvän arvopohjan politiikalle.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Paavo Muranen: "Toivoisi, että politiikassa nähtäisiin enemmän ihmisiä kokonaisuuksina koko elinkaarensa ajan eikä vain menoerinä, kustannuksina, jonoina, valittajina tms. rattaissa kitisevinä. Isänmaassa kaveria ei jätetä, koti on turvasatama johon voi tulla aina koputtamatta ja uskovaisten pyyteettömyys on jotain mitä kvartaalitaloudessa ei futuurikaupasta löydä. Varmasti on muitakin hyviä arvopohjia, mutta tämä käy minulle."

25 / 30

Julkisia palveluita tulisi ulkoistaa entistä enemmän yksityisten yritysten tuotettavaksi.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Paavo Muranen: "Ulkoistaminen on taitolaji ja entinen palveluntuottaja ei välttämättä ole kovin hyvä ulkoistetun palvelun tilaaja ja käyttäjä. Ulkoistus kuulostaa muutenkin vanhanaikaiselta alihankinnalta, joten julkisten palvelujen kohdalla pitäisi pyrkiä mieluummin partneruuteen ja win-win sopimuksiin. Näin vältetään se, että yksityinen yritys huomaa tulleensa huijatuksi tuottamaan kallista palvelua tai vastaavasti yritys kuppaa rujostu julkista taloutta ja ehkä vielä vie rahat pois Suomesta."

26 / 30

Jos tulee eteen tilanne, jossa on välttämätöntä joko leikata julkisia palveluita ja sosiaalietuuksia tai korottaa veroja, veronkorotukset ovat parempi vaihtoehto.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Paavo Muranen: "Verojenkeruussa on valtiolla jne. hyvä historia - se osataan. Jos menot karkaavat käsistä, niin se on merkki siitä, että jotain ei osata. Julkisista palveluista karsimalla yhden saa herkästi dominoefektin aikaiseksi ja menot lähtevät lapparista toisaalla. Reaktiivisia palveluja voisi vähentää ja miettiä miten ennaltaehkäistä kustannusten räjähdys, esim. rokotukset, rikollisuus, epäterveet elintavat, jne.."

27 / 30

Suuret tuloerot ovat hyväksyttäviä, jotta erot ihmisten lahjakkuudessa ja ahkeruudessa voidaan palkita.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Paavo Muranen: "Kyllä, pelottaa ajatus missä tuloerot perustuisivat: - sukupuoleen - ikään - sukupuoliseen vetovoimaan ja vuorovaikutukseen - ulkonäköön: esim. ajokoirankasvoiset johtaja alfa-uroot - sukulaissuhteeseen - heikomman osapuolen orjuuttamiseen sopimuksilla mitä he eivät ymmärrä - kannustinjärjestelmien kusetukselta maistuviin jättimäisiin summiin ja kädenpuristuksiin - ahkeruuden ja lahjakkuuden harhaiseen mittaamiseen nk. pärstäkertoimiin tulosten sijaan"

28 / 30

Nykyisen kaltaiset palvelut ja sosiaalietuudet ovat pitemmän päälle liian raskaita julkiselle taloudelle.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Paavo Muranen: "Näin mikäli vanhaa ei vaalita ja järjestelmän infrastruktuurista ei pidetä hyvää huolta. Kun korjausvelkaa on riittävästi siellä täällä, ei mikään raha riitä. Huomio pitää kiinnittää korjausvelan syntymisen syihin. Huoltosuhde kielii myös sitä, että veronmaksajia syntyy yhä vähemmän - ja tälle pitäisi tehdä jotain."

29 / 30

Talouskasvu ja työpaikkojen luominen tulisi asettaa ympäristöasioiden edelle, silloin kun nämä kaksi ovat keskenään ristiriidassa.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Paavo Muranen: "Tämä on mehevä Triz ongelma, se joka tämän ratkaisee elegantisti on isojen rahojen äärellä. Suomi ei ole roskis."

30 / 30

Kaikessa päätöksenteossa pitäisi arvioida vaikutukset ympäristöön ja tarvittaessa luopua ympäristölle haitallisista hankkeista.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Paavo Muranen: "Näin kunnes ympäristöhaitat osataan todistettavasti hoitaa hyvin. Koska tämä ei ole kunnan homma pelkästään, niin olisi hyvä, että mukana olisi kaikki toimijat aina yksilötasolta lähtein; https://www.otakantaa.fi/fi/hankkeet/88/"