Kuntavaalit 2017

Jarmo Kanerva
PS
Espoo
550 
Vaalitulos {{getStatus('NOT_ELECTED')}}
Kunta Espoo
Ikä 53
Koulutustaso Diplomi-insinööri
Lasten lukumäärä 1
Yhteystiedot  

ICT diplomi-insinööri Espoonlahdesta, Perusyrittäjä. Osaamisalue on tietotekn., tuotteistus, taloushallinto, talotekniikka, kaavat ja CAD. Ollut kansainvälisissä yhteistyöprojekteissa mukana ja salonkikelpoinen ajamaan asioita. @ Espoon valtuustoryhmä, hall.vj. @ Espoon Perussuomalaiset, hall., vj. @ Perusyrittäjät ry , hall. @ Espoon Taidemuseosäätiö (EMMA), hallitus Harrasteita: veneily, kuntosali, valokuvaus. 1. Perusasiat ja arki pitää hoitaa kunnolla. Meillä on varaa siihen. - Perusasioita ovat sujuva arki, liikenne, ehjät talot ja koulut, palvelut vauvasta vaariin, asuminen, elinympäristö, turvallisuus jne. 2. Valitse asioittesihoitajaksi osaaja, äläkä tyhjää lupausta. - Me pyöritämme pientä Espoota ja Suomea. Emme koko planeetta. 3. Päätösvalta on pidettävä lähellä Espoossa ja Suomessa. - Silloin asiat hallitaan ja toimitaan tehokkaammin ja reilummin. - Valitse 550, Kiitoksia! Teemme nyt yhdessä paremman tulevaisuuden!

Tulospalvelu

Ääniä yhteensä 89 -15
  ennakkoon 33  
  vaalipäivänä 56  
Osuus kunnan äänistä 0.1%  
  ennakkoon 0.1%  
  vaalipäivänä 0.1%  

Kannatus äänestysalueittain

Osuus Ääniä
{{$index + 1 }} {{ area.districtName }} {{ area.votePercentInDistrict | number:1 }}% {{ area.votes }}

Vaalikoneen vastaukset

Ehdokas Sinä

1 / 25

Maahanmuuttajataustaisten lasten osuudella koululuokassa pitäisi olla yläraja.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Jarmo Kanerva: "Olisi pitänyt miettiä etukäteen. Jossain vaan on paljon maahanmuuttajia. En jakaisi ihmisiä ryhmiin maahanmuuttonsa ym. takia. Samat edellytykset on kaikilla."

2 / 25

On parempi, että kunta nostaa veroäyriä kuin että se leikkaa palveluistaan.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Jarmo Kanerva: "Liian teoreettinen vastata. Riippuu asioista mihin käytetään. Päätöksen pitää olla käyttötarkoituksenmukainen huomioiden eri seikat. Sotessa koko kunta/valtio-vero menee uusiksi. Kuntavero laskee. Puolueet yrittää hyötyä uusjaosta ja maksattaa muilla."

3 / 25

Kasvisruoan määrää pitäisi lisätä kouluissa ja liharuuan vähentää.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Jarmo Kanerva: "Kasvava lapsi tarvitsee monipuolista ravintoa, jonka saa parhaiten sekaravinnolla. Oppilaat voivat valita kasvisvaihtoehdon jo nyt laajasti. Ei pakoteta. Soija-proteini ei sovi suurina määrinä pojille estrogeenin omaisen vaikutuksen takia. Kasvisdietti vaatii suunnittelua ja tietoa tai se on lapsen pahoinpitelyä, mikä tekee sairaaksi puutostilojen takia."

4 / 25

Kuntani pitää auttaa ihmisiä, vaikka he oleskelisivat Suomessa laittomasti.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Jarmo Kanerva: "Jätän tähän harkinnan. Suomen tai Espoon velvollisuuksiin ei kuulu maksaa enemmän tai toisen maan puolesta sen kansalaisten sosiaalitukia. Sos.tuet kun menee maan verotuksen kassan kautta."

5 / 25

Julkisia palveluita pitäisi ulkoistaa nykyistä enemmän kunnilta yrityksille.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Jarmo Kanerva: "Jostain syystä yksityisillä on joku isäntä ohjaamassa järkevästi asiaa. Julkisella puolella ideologia vaivaa tekemistä. Joskus on halvempi ja permpi tuottaa julkisesti. Tapauskohtaista. Kunta voi myös työllistää sosiaalisissa aputöissä."

6 / 25

Rikkaiden asuinalueilla ei tarvita yhtä hyviä julkisia palveluita kuin vähävaraisilla.

 • {{ answerChoices[option].text }}

7 / 25

Kotikuntani pitäisi ottaa aktiivisesti vastaan kotoutettavia turvapaikanhakijoita.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Jarmo Kanerva: "Näitä on jo nyt. Ei tarvita yhtään lisää. Nykyisetkin ongelmat pitää ensin hoitaa kuntoon. Asiaan pitää ottaa myös järki mukaan eikä pelkkä sydän ja fiilis. Toki ne, jotka on otettu pitää hoitaa mukaan tuottaviksi asukkaiksi, jotka voivat kantaa itsensä."

8 / 25

Kannatan kotikuntani liittämistä isompaan kuntaan tai kuntien yhdistymistä kotikuntani kanssa.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Jarmo Kanerva: "Espoo on 2. suurin kaupunki ja autonominen ja toimiva. Paikallisdemokratian toimivuuden ja tehokkuudenja reiluuden takia on paras hoitaa omat asiat. Varsinkin liittyminen Helsinkiin vähentäisi äänivaltamme 100 %sta, vähemmistöön. Myös kunnan rahat menetettäisiin, joita on säästetty tarpeeseen."

9 / 25

Kirjastojen kirjoista pitäisi maksaa lainausmaksua kunnan taloustilanteen helpottamiseksi.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Jarmo Kanerva: "Meillä on varaa hoitaa tällaiset perusasiat. Jos ei ole, niin kaikki päättäjät vaihtoon. Kirjasto on arvokasta sivistystoimintaa. Oppia ikä kaikki."

10 / 25

Kulttuuripalveluista (museot, teatterit, orkesterit) voidaan säästää leikkaamalla.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Jarmo Kanerva: "Ei voinut vastata neutraalisti. Paras pitää nykyinen taso, joka on vakiintunut. Muutoin joudutaan vähentämään palveluista. Meillä on varaa näihin perusasioihin. Ihan muut asiat tuhlaa ne rahat."

11 / 25

Lasten päivähoidon hinta pitäisi suhteuttaa nykyistä vahvemmin vanhempien tuloihin.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Jarmo Kanerva: "Nehän on jo suhteutettu. Ei prograssiota voi joka vuosi hinata taivaisiin."

12 / 25

Kotikunnassani pitäisi olla maksuton julkinen liikenne, vaikka se nostaisi veroäyriä.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Jarmo Kanerva: "Ilmainen julkinen liikenne aiheuttaa epäkohtia, rauhattomuutta, rikolliset pesiytyy järjestelmään ja ottavat haltuunsa ja käyttö vähenee. Ajetaan turhia matkoja. Erityisryhmille, vanhuksille, työttömille ja ehkä muillekin voisi olla alempi tariffi hiljaisena aikana esim klo 10-14 ja illalla. Pitäisi ainakin 1 eur per matka tason. Turvallisuudesta ja siisteydestäkin joutuu maksamaan."

13 / 25

Pääomatuloista pitäisi maksaa veroa kotikuntaan siinä missä ansiotuloistakin.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Jarmo Kanerva: "Liittyy kyllä kokonaisveroon j sen jakamiseen.- Pikemminkin kuntaverot laskee ja valtion vero nousee soten takia, kun valtio alkaa hoitaa kuntien asioita. Nyt on väärä hetki."

14 / 25

Koko Suomi tulisi pitää asuttuna, vaikka se kävisikin kalliiksi veronmaksajille.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Jarmo Kanerva: "Maaseutua tuetaan joka paikassa, jotta maa pysyy asuttuna ja toimivana. Kansantaloudellisesti ja huoltovalmiudenkin takia se on hyvä asia."

15 / 25

Oppilaiden kännykät pitäisi jättää oppitunnin ajaksi luokkahuoneen ulkopuolelle.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Jarmo Kanerva: "Taitaa tulla siitä rikollisten taivas. Eiköhän kouluissa osata ratkaista tämä ongelma kurilla, ettei puhelimiä käytetä tunneilla väärin. Puhelin voi olla myös padi, laskukone, google jne."

16 / 25

Koululuokat pitäisi jakaa oppilaiden lahjakkuuden perusteella tasoryhmiin.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Jarmo Kanerva: "Koulut on sotkettu ideologisella tavalla ja oppiminen on häiriintynyt, tulokset osalla laskeneet, toiminnasta on tullut epäloogista. Joissain tapauksissa on tarvetta oppimishäiriöisten tai huonosti kieltä ymmärtävien luokalle, jotta normaalisti opiskeleva suurin joukko ei kärsi. Tasokursseja voi olla."

17 / 25

Hyvä veli –verkostot ohjaavat kuntien päätöksentekoa.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Jarmo Kanerva: "Suomen hyvin vanha tapa on hyväveliverkostot, jotka sopivat ja koplaavat asioita. PS yrittää rikkoa tätä kansalaisen inressiä haittaavaa asiaa."

18 / 25

Kuntien virkoja täytettäessä pitäisi olla sukupuolikiintiöt.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Jarmo Kanerva: "Paras voittakoot. Sukupuolella ei ole sen asian kanssa tekemistä."

19 / 25

Kerjääminen kaduilla pitäisi kieltää lailla.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Jarmo Kanerva: "Kerjääminen saisi olla sallittua vain poikkeustapauksessa poliisin keräysluvalla. Esim SPRlle, sotaveteraaneille ja muuhun. Kerääjällä pitää olla identifikaatio. Katukaupassa pitää vaatia myös ID ja kirjanpito ja tuotevastuuasiat olevan kunnossa. Muussa kun on negatiivisia piirteitä paljon, ihmiskauppaa, rikollisten tiedustelua, taskuvarkauksia, iholle käymistä jne."

20 / 25

Monikulttuurisuus on kunnalle hyvä asia.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Jarmo Kanerva: "Nykyinen monikulttuurisuus ei ole hyvä asia, jos asia tulkitaan jatkuvasti vaatimuksena alistumiseksi muille ja järjettömiä päätöksiä. Hyvä asia on saada positiivisia virikkeitä ja ideoita muualta. Hyväksi en katso keskiaikaisten tapojen tuputtamista ja lieveilmiöitä nykyihmisille."

21 / 25

Eutanasia pitäisi sallia.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Jarmo Kanerva: "Eutanaasia on hyvin henkilkohtainen asia, jossa asianomainen ottaa täyden vastuunsa asiasta. Asian täytyy vahvistaa 3 viisaan henkilön, esim lääkärin yhteisö raskain perustein, ja vaikka oikeuden päätöksenä jos se ehtii/toimii. Joskus eutanaasia on paras vaihtoehto, valitettavasti. Asia ei kuulu uskomuskunnille ja ulkopuolisille kuin jälkikäteen ehkä."

22 / 25

Jos kansalaisen terveysongelmien voidaan katsoa johtuvan omista elintavoista, hänen pitäisi osallistua hoidon kustannuksiin.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Jarmo Kanerva: "Nämä tulkinnat on mielivaltaisia eikä löydy helposti syytä. Jos terv.hoito on pitänyt jonkun sairaana rahapulan takia ja tämä sairastuu vaikka diabetes 2:een niin kenen syy ?"

23 / 25

Homo- ja lesbopareilla pitää olla samat avioliitto- ja adoptio-oikeudet kuin heteropareilla.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Jarmo Kanerva: "Psykologian mukaan lapsella olisi syytä olla nais- ja miesmalli, joiden kanssa oppii elämään muidenkin kanssa. Priorisoisin heteroparin adoptiossa. Homoparien on vaikeampaa saada lapsia. Pidän avioliittoa uskomuskunnan asiana ja ongelmana. Rekisteröity parisuhde taas on lain mukainen juridinen sopimus, josta seuraa asioita, kuten perintö jne. Ne pitää pitää erillään. Valtio ja kirkko. Uskomuskunta voisi rekisteröidä vihkiessään jos saa luvan, esim ev.lut. kirkko."

24 / 25

Suomalaisten auttaminen pitäisi olla etusijalla ulkomaalaisiin verrattuna.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Jarmo Kanerva: "Suomen kuuluu huolehtia kansalaisistaan. Toisen maan omista kanslaistaan."

25 / 25

Tuloerojen kasvusta on haittaa yhteiskunnalle.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Jarmo Kanerva: "Tuottavammalle ihmiselle voi maksaa enemmän. Samapalkkaisuus ei voimi käytännössä, koska ihmiset ovat erilaisia."