Kuntavaalit 2017

Laura Rissanen
Kok
Helsinki
129 
Vaalitulos {{getStatus('IN_RESERVE')}}
Kunta Helsinki
Ikä 40
Koulutustaso Valtiotieteiden maisteri
Lasten lukumäärä 2
Yhteystiedot  

Rakkaudesta Helsinkiin. Olen 40-vuotias syntyperäinen helsinkiläinen, nyt toista kautta varsinaisen valtuutettuna. Koulutukseltani on valtiotieteiden maisteri Helsingin yliopistosta. Asun perheeni kanssa Taka-Töölössä, synnyin Kannelmäkeen ja matkan varrella olen asunut niin Lauttasaaressa, Kalliossa kuin Sörnäisissä. Kuntapolitiikka on minulle rakas harrastus, vaikka politiikkaa teen myös työkseni, nyt Kokoomuksen eduskuntaryhmän pääsihteerinä. Vähä vapaa-aika kuluu 3- ja 5-vuotiaiden poikien leikeissä, milloin ollaan ninjoja, milloin kuninkaita. Lempipaikkojani Helsingissä ovat kaikki kirjastot ja kahvilat, Yrjönkadun uimahalli ja uimastadikka sekä Seurasaari. Valtuustossa olen puhunut erityisesti kaupunkisuunnittelun, joukkoliikenteen ja kulttuurin puolesta. Helsinki kasvaa voimakkaasti ja uusien asuinalueiden suunnittelussa on mahdollisuus luoda kokonaan uutta Helsinkiä. Jossa palvelut, kuten päiväkodit, koulut ja joukkoliikenne, ovat valmiina jo asuntojen valmistuessa.

Tulospalvelu

Ääniä yhteensä 619 -764
  ennakkoon 170  
  vaalipäivänä 449  
Osuus kunnan äänistä 0.2%  
  ennakkoon 0.1%  
  vaalipäivänä 0.2%  

Kannatus äänestysalueittain

Osuus Ääniä
{{$index + 1 }} {{ area.districtName }} {{ area.votePercentInDistrict | number:1 }}% {{ area.votes }}

Vaalikoneen vastaukset

Ehdokas Sinä

1 / 30

Helsinkiin voi rakentaa suurmoskeijan, jos siihen ei käytetä kaupungin tai valtion rahaa.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Laura Rissanen: "Minusta Helsinkiin voi rakentaa moskeijan siinä missä kirkonkin, mutta rahoituksen pitää olla selkeää. Nyt esillä olevassa hankkeessa on ainakin jossain määrin epäselvää se, että mistä rahoitus tulee. Onko taustalla jotain ulkomaisia valtioita ja mikä tarkoitusperä. Sinänsä on tärkeää, että Helsingissä on kaikkiin uskontokuntiin kuuluvilla mahdollisuus harjoittaa uskontoaan."

2 / 30

Helsingin ei tule tarjota perusterveydenhoitoa kaupungissa oleville paperittomille siirtolaisille.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Laura Rissanen: "Hädässä olevia pitää auttaa. Ja Helsingissä näin toimitaankin. Erityisesti raskaana olevien ja lasten peruspalveluista huolehtiminen on tärkeää."

3 / 30

Yksiöitä pitäisi saada rakentaa ilman rajoitusta, eli vaatimuksesta rakentaa perheasuntoja pitäisi luopua.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Laura Rissanen: "Kaupungissä pitää olla monenlaista asuntokantaa. Helsingissä on todella paljon yhden hengen talouksia, joten tarve pieniin asuntoihin on suuri. Mutta ei kaupunkia pelkkien yksiöiden varaan voi rakentaa. On hyvä, että aiemmin voimassa olleesta 75 neliömetrin keskipinta-alavaatimuksesta luovuttiin ja samoin nyt kun uutta asunto-ohjelmaa toimeenpannaan on vaatimuksia edelleen helpotettu. Perheasunnoksikin voi hyvin riittää hyvinsuunniteltu 65 neliön kolmio. Asuntojen muunneltavuus tärkeää."

4 / 30

Ulkoilmakonserteissa tulee saada soittaa musiikkia nykyistä myöhempään vaikka se aiheuttaa melua.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Laura Rissanen: "Kaupunkiin kuuluvat äänet. Helsingistä on tullut enenevässä määrin tapahtumien kaupunki ja tätä kehitystä haluan tukea jatkossakin. Eikä näitä konsertteja nyt liikaa ole! Kunhan ilmoitukset tapahtumista on hyvissä ajoin, ei tästä ole liikaa haittaa."

5 / 30

Kävelykeskustaa tulee merkittävästi laajentaa poistamalla ajokaistoja keskeisiltä kaduilta.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Laura Rissanen: "Tekisi mieli vastata tähän, että EOS. Minusta kävelykeskustaa pitää laajentaa, mutta "kuolleita" kävelykatuja emme tarvitse. Iso-Roobertinkatu on hyvä esimerkki epäonnistuneesta kävelykadusta. Kaupunkiin mahtuu kaikki, kun sujuvasti suunnitelllaan. Kävelijät, pyöräilijät, autot ja muut. Samalla kun kävelykeskustaa laajennetaa, olisi hyvä tutkia erilaisia maanalaisia ratkaisuja, kuten keskustatunnelia, myös."

6 / 30

Kuntani pitäisi rohkeammin käyttää maiden pakkolunastuksia kaavoituksen vauhdittamiseksi.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Laura Rissanen: "Tähän ei Helsingissä ole tarvetta. Olemme juuri saaneet valmiiksi uuden yleiskaavan, joka mahdollistaa asuntorakentamisen seuraaviksi vuosikymmeniksi."

7 / 30

Kuntalaisten valitusoikeutta kaavoituskysymyksissä tulee rajoittaa.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Laura Rissanen: "Valitukset hidastavat tällä hetkellä kohtuuttomasti erityisesti asuntorakentamista. Esimerksiksi Kalasataman työmaa oli useamman vuoden valitusten vuoksi jäissä. Valitusprosesseja on nopeutettava."

8 / 30

Kuntani pitäisi luopua vaatimuksesta rakentaa autopaikkoja uusien asuntojen yhteyteen.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Laura Rissanen: "Ei pidä täysin poistaa tätä vaatimusta, mutta helpotuksia tarvitaan. Etenkin kantakaupungissa yhä harvempi omistaa auton, joten autopaikkojen määräänkin voi laskea. Ja esimerkiksi opiskelija-asuntojen yhteydessä "turhat" autopaikat vain nostavat asumisen hintaa."

9 / 30

Pyörätiet ja jalkakäytävät pitäisi puhdistaa lumesta ja hiekoittaa ennen autoteitä.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Laura Rissanen: "Minusta samanaikauus riittää. Tärkeää on, että tässä ollaan kaikkialla Helsingissä valppaasti liikkeellä ja etusija pitää olla vilkkaasti liikennennöidyillä väylillä."

10 / 30

Kunnassani on tärkeämpää huolehtia yksityisautoilun edellytyksistä kuin joukkoliikenteestä.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Laura Rissanen: "Turha vastakkainasettelu pois. Sujuva joukkoliikenne on hyvän kaupunkiarjen paras tae, mutta ei yksityisautoiluakaan pidä kieltää."

11 / 30

Kirjastojen pitäisi keskittyä kirjoihin, eikä laajentua enempää tavaroiden lainaamiseen tai muille vastaaville uusille alueille

 • {{ answerChoices[option].text }}

Laura Rissanen: "Rakastan kirjastoja! Ja sitä, että meillä Helsingissä on upea ja kattava kirjastoverkko; ne ovat parhaimmillaan asuinalueen yhteisiä olohuoneita. Toki perinteinen lainaustoiminta on kirjastotoiminnan ydintä, mutta muutakin mahtuu mukaan."

12 / 30

Kuntani nykyinen kouluverkko tulee säilyttää sellaisenaan, vaikka se aiheuttaisi kustannuksia kuntalaisille.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Laura Rissanen: "Opetuksessa olennaisinta on se, että jokainen helsinkiläinen voi olla varma siitä, että lähikoulu on hyvä koulu. Mutta se, että nykyinen kouluverkko olisi jotenkin valmis, ei ole kestävää ajattelua. Lasten määrä muuttuu eri alueilla ja jo sen vuoksi verkkoa on hyvä tarkastella. Enemmin panostetaan opetuksen sisältöön kuin seiniin."

13 / 30

Vanhempien oikeutta valita lastensa koulu tulisi rajoittaa.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Laura Rissanen: "Yksi Helsingin vahvuuksista on kaupunkimme erinomaiset koulut. Täällä vanhemmat voivat luottaa siihen, että jokainen lähikoulu on hyvä koulu. Kaupunki on jo pitkään jakanut ns. positiivisen diskriminaation rahaa kouluille, joissa on haastavampaa oppilasainesta kuten paljon maahanmuuttajia ja erityisoppilaita. Samaan aikaan lapsilla on oltava mahdollisuus myös valita muu kuin lähikoulu, jos esimerkiksi haluaa valita jonkun harvinaisen A-kielen tai vaikka pyrkiä musiikkiluokalle."

14 / 30

Koulujen liikuntatuntien pitäisi olla tytöille ja pojille yhteiset.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Laura Rissanen: "Alaluokilla kyllä, mutta erityisesti yläasteiässä erilliset tunnit perustellut."

15 / 30

Koululuokissa tulisi olla ylärajat maahanmuuttajalasten osuudelle.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Laura Rissanen: "Myös maahanmuuttajalapsilla on oikeus lähikouluun. Sitä paitsi olisi hankala määritellä "maahanmuuttajakiintiöt". Maahanmuuttajat kun eivät ole mikään suuri blokki, vaan joukossa on paljon niitä, jotka eivät tarvitse koulussa lisätukea. Silti kouluja, joissa on paljon maahanmuuttajataustaisia lapsia ja nuoria, on tuettava etenkin kieliopintojen osalta. Koulutus ja erityisesti kielen oppiminen on avain onnistuneeseen kotoutumiseen."

16 / 30

Kuntani pitää taata kokopäiväinen päivähoitopaikka kaikille alle 3-vuotiaille, vaikka näiden vanhemmista toinen olisikin kotona.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Laura Rissanen: "Helsingissä on päätetty säilyttää subjektiivinen päivähoito-oikeus ja hyvä niin. Kyseessä on ennen kaikkea lasten oikeudesta varhaiskasvatukseen ja jos se viedään pois esimerkiksi vanhempien työttömyyden takia, voivat seuraukset olla todella kurjia koko perheelle. Samalla pitää varmistaa se, että meillä on tarjolla myös osa-aikaista varhaiskasvatusta sekä erilaista kerhotoimintaa. Moni perhe ei kaipaa enempää."

17 / 30

Kuntani pitäisi tukea rahallisesti lasten hoitamista kotona nykyistä enemmän.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Laura Rissanen: "Kotihoidon tuki mahdollistaa lasten hoitamisen kotona, mutta toisaalta se heikentää merkittävästi naisten työmarkkina-asemaa. Helsingissä on käytössä kotihoidon kuntalisä, ns. Helsinki-lisä, ja se on sellaisenaan riittävä."

18 / 30

Haluaisin että alueeni terveyspalveluiden tuottaja on mieluummin julkinen kuin yksityinen.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Laura Rissanen: "Minusta tärkeintä on se, että lääkäriin pääsee ja että palvelut pelaa, ei se, kuka palvelut tuottaa."

19 / 30

Julkisten terveyspalvelujen asiakasmaksut tulisi poistaa kokonaan.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Laura Rissanen: "Helsingissä terveyskeskusmaksut on poistettu, mutta esimerkiksi erikoissairaanhoidosta tulee pienet maksut. Mielestäni se on ihan perusteltua."

20 / 30

Koko Suomi on syytä pitää asuttuna, vaikka se tietäisikin veronmaksajille kustannuksia.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Laura Rissanen: "Tiettyyn rajaan asti kyllä, mutta ei voi edellyttää samanlaisia palveluita kaikkialle."

21 / 30

Homo- ja lesbopareilla pitää olla samat avioliitto- ja adoptio-oikeudet kuin heteropareilla.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Laura Rissanen: "Ja näin onneksi onkin 1.3. alkaen, kun laki tasa-arvoisesta avioliitosta astuu voimaa. Rakkaus kuuluu kaikille!"

22 / 30

Jos valtio tarjoaa turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen perustamista kotikuntaani, tarjous pitää hyväksyä.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Laura Rissanen: "Helsinki kantaa jo nyt hienosti vastuun maahantulevista."

23 / 30

Kouluissa kohdellaan koululaisia liian lepsusti. Tiukempi kuri tekisi kouluista parempia.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Laura Rissanen: "Miten määritellään tiukempi kuri? Opettajat tarvitsevat lisää järkeviä keinoja puuttua ja nuoret tarvitsevat rajojen asettamista. Onhan nyt ihan hullua, että koululaiselle ei saa määrätä esimerkiksi esitelmän tekoa tupakoinnin vaaroista rangaistukseksi tupakoinnista."

24 / 30

Perinteiset arvot - kuten koti, uskonto ja isänmaa - muodostavat hyvän arvopohjan politiikalle.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Laura Rissanen: "Mitä ovat perinteiset arvot? Vastaan periaatteesta näin, vaikka kannatan toki suvivirren laulamista koulun kevätjuhlassa ja joulujuhlien ja muiden suomalaisten 'perinteisten' juhlien järjestämistä päiväkodeissa ja kouluissa. Itse olen Kokoomuksen ehdokkaana, koska kannatan Kokoomuksen arvoja. Suvaitsevaisuus, sivistys, kannustavuus, välittäminen ja mahdollisuuksien tasa-arvo ovat minulle keskeisimmät arvot."

25 / 30

Julkisia palveluita tulisi ulkoistaa entistä enemmän yksityisten yritysten tuotettavaksi.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Laura Rissanen: "Edelleen. Minulle tärkeintä ei ole se, kuka palvelun tuottaa, vaan se, että laatu on hyvää. Helsingissä esimerkiksi päivähoidossa kaupunki on huomattavasti suurempi tuottaja kuin muissa suurissa kaupungissa, joten uusia tekijöitä mahtuu hyvin joukkoon."

26 / 30

Jos tulee eteen tilanne, jossa on välttämätöntä joko leikata julkisia palveluita ja sosiaalietuuksia tai korottaa veroja, veronkorotukset ovat parempi vaihtoehto.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Laura Rissanen: "Tämä kysymys on liian mustavalkoinen. On olemassa muitakin vaihtoehtoja, ensimmäisenä katsoisin julkisten palveluiden tuottavuutta. Tässä meillä on Helsingissä paljon tehostamisen varaa."

27 / 30

Suuret tuloerot ovat hyväksyttäviä, jotta erot ihmisten lahjakkuudessa ja ahkeruudessa voidaan palkita.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Laura Rissanen: "Suomessa tuloerot ovat varsin maltillisia, progressiivinen verotus tasaa tuloja reippaasti."

28 / 30

Nykyisen kaltaiset palvelut ja sosiaalietuudet ovat pitemmän päälle liian raskaita julkiselle taloudelle.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Laura Rissanen: "Väestön ikärakenteen johdosta julkisten palveluiden tarve kasvaa, mutta työikäistä väkeä on yhä vähemmän pyörittämässä yhteiskuntaa ja palveluja. Tämä on vaativa yhtälö. Meidän on siksi rohkeasti uskallettava uudistaa palvelutuotantoa. En halua olla ajamassa alas palveluita tai siirtämässä kohtuuttoman suurta velkalastia seuraavien sukupolvien huoleksi. Palveluiden ulkoistamista ei mielestäni pidä pelätä, voimme oppia paljon pieniltä palveluntuottajilta tehokkuudesta."

29 / 30

Talouskasvu ja työpaikkojen luominen tulisi asettaa ympäristöasioiden edelle, silloin kun nämä kaksi ovat keskenään ristiriidassa.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Laura Rissanen: "Hyvin ja fiksusti hoidettuna ympäristö ja talous eivät ole keskenään ristiriidassa. Talouskasvu ja uudet työpaikat ovat paras keino turvata palvelut myös tulevaisuudessa, mutta siinä samalla ei tarvitse uhrata ympäristöä."

30 / 30

Kaikessa päätöksenteossa pitäisi arvioida vaikutukset ympäristöön ja tarvittaessa luopua ympäristölle haitallisista hankkeista.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Laura Rissanen: "Tämäkään ei ole aina kovin yksiselitteistä. Kaupungin kasvua ei saa kieltää ja helposti uudet hankkeet menevät kategoriaan "ympäristölle haitallinen". Minusta kaupungin kasvu ja ympäristötietoisuus ovat sovitettavissa yhteen."