Kuntavaalit 2017

Mikko Strahlendorff
Vihr
Helsinki
717 
Vaalitulos {{getStatus('NOT_ELECTED')}}
Kunta Helsinki
Ikä 43
Koulutustaso Meteorologian maisteri
Lasten lukumäärä 3
Yhteystiedot  

Työni on tutkimus- ja kaukokartoituspolitiikka EU:ssa. Intohimoni on Helsingin kehittämisessä entistäkin upeammaksi kaupungiksi. Kuuntelen ja myötätunnen, jotta älylläni voin tehdä ympäristöstäni paremman.

Tulospalvelu

Ääniä yhteensä 190 +58
  ennakkoon 49  
  vaalipäivänä 141  
Osuus kunnan äänistä 0.1%  
  ennakkoon 0.0%  
  vaalipäivänä 0.1%  

Kannatus äänestysalueittain

Osuus Ääniä
{{$index + 1 }} {{ area.districtName }} {{ area.votePercentInDistrict | number:1 }}% {{ area.votes }}

Vaalikoneen vastaukset

Ehdokas Sinä

1 / 30

Helsinkiin voi rakentaa suurmoskeijan, jos siihen ei käytetä kaupungin tai valtion rahaa.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Mikko Strahlendorff: "Helsinki tarvitsee kaikille asukkailleen paikan, jossa toteuttaa uskontoaan ja vaalia henkistä hyvinvointiaan. Tärkeää on varmistaa, että kaikissa pyhätöissä otetaan kaikki apua tarvitsevat vastaan, eli moskeijan pitäisi olla kaikille muslimeille muillekin uskontokunnille avoin. Dialogi kaikkien kesken on helpointa, kun kaikilla on oma turvapaikka, jossa vuorotellen jokaisessa voimme kohdata erilailla ajattelevia."

2 / 30

Helsingin ei tule tarjota perusterveydenhoitoa kaupungissa oleville paperittomille siirtolaisille.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Mikko Strahlendorff: "Helsingin kaduilla en haluaisi nähdä sairaita, sellainen kuuluu menneille vuosisadoille ja sellaista pitäisi kitkeä maailmanlaajuisesti."

3 / 30

Yksiöitä pitäisi saada rakentaa ilman rajoitusta, eli vaatimuksesta rakentaa perheasuntoja pitäisi luopua.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Mikko Strahlendorff: "En kaipaa rajoituksia asuntotuotantoon yleisesti, jotta kaikenlainen investointi asuntokannan kasvattamiseen saadaan hyödynnettyä."

4 / 30

Ulkoilmakonserteissa tulee saada soittaa musiikkia nykyistä myöhempään vaikka se aiheuttaa melua.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Mikko Strahlendorff: "Melumääräysten noudattaminen estää jo oikeasti haitallisen melun. Koska melun kokemus on kuitenkin hyvin yksilöllistä, pitää melu ongelman ratkaisua hakea yksilöllisesti, ei estämällä isoja ihmisjoukkoja nauttimasta kulttuurista."

5 / 30

Kävelykeskustaa tulee merkittävästi laajentaa poistamalla ajokaistoja keskeisiltä kaduilta.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Mikko Strahlendorff: "Kannatan periaatteessa lämpimästi, koska vakuuttava tutkimusnäyttö kertoo tämän lisäävän niin ihmisten viihtymistä kuin liiketoimintaa kyseisillä kaduilla. Päätöksiä on kuitenkin tärkeintä tehdä niin, että kadun asukkaita ja yrityksiä otetaan mukaan ja ohjaamaan ratkaisuja,"

6 / 30

Kuntani pitäisi rohkeammin käyttää maiden pakkolunastuksia kaavoituksen vauhdittamiseksi.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Mikko Strahlendorff: "Helsinki omistaa jo niin suuren osan kaupungista, että se ei kaavoitusta jarruta."

7 / 30

Kuntalaisten valitusoikeutta kaavoituskysymyksissä tulee rajoittaa.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Mikko Strahlendorff: "Kaupunkilaisten huomioiminen kaavoituksessa ei ole vielä tarpeeksi kattavaa, että oikeustien mahdollisuutta vaikeissa ristiriidoissa pitäisi nykyisellä tavalla voida käyttää."

8 / 30

Kuntani pitäisi luopua vaatimuksesta rakentaa autopaikkoja uusien asuntojen yhteyteen.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Mikko Strahlendorff: "Antaa markkinavoimien päättää missä autopaikat ovat tarpeen ja missä ei. Sääntelyn purkaminen on järkevää tässä asiassa. Samalla erityisesti lähempänä keskustaa voisi syntyä edullisempaa asuntotuotantoa."

9 / 30

Pyörätiet ja jalkakäytävät pitäisi puhdistaa lumesta ja hiekoittaa ennen autoteitä.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Mikko Strahlendorff: "Ei ole mitään estettä etteikö kummatkin väylät puhdisteta yhtä nopeasti. Kalusto jolla tämä tehdään on yleensä eri muutenkin. Jos se jollain osuuksilla on sama, voi siellä tekijät itse katsoa miten tehtävä hoituu yhteensä nopeiten."

10 / 30

Kunnassani on tärkeämpää huolehtia yksityisautoilun edellytyksistä kuin joukkoliikenteestä.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Mikko Strahlendorff: "Autoilun väylät ovat merkittävän kalliita investointina, koska kadut ovat iso verkosto. Isossa kaupungissa siis joukkoliikenteellä saadaan useampi kuljetus kustannustehokkaammin aikaiseksi joukkoliikenteellä. Eniten suosisin yksityispyöräilyä, koska sen kehittäminen on suhteellisen edullista ja se vähentää painetta niin yksityisautoilun kuin joukkoliikenteen osalta. Ja ainakin pyöräilevät kaupunkilaiset elävät terveellisemmin ja säästävät vielä terveydenhuolto menoja samalla."

11 / 30

Kirjastojen pitäisi keskittyä kirjoihin, eikä laajentua enempää tavaroiden lainaamiseen tai muille vastaaville uusille alueille

 • {{ answerChoices[option].text }}

Mikko Strahlendorff: "Kirjastojen pitää kehittyä kuten yhteiskunta yleisesti ja tiedon tarjoaminen kaikille on kirjastojen perustehtävä. Jos kirjan merkitys tiedon jakamisessa vähenee, pitää kirjastonkin seurata trendiä"

12 / 30

Kuntani nykyinen kouluverkko tulee säilyttää sellaisenaan, vaikka se aiheuttaisi kustannuksia kuntalaisille.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Mikko Strahlendorff: "Ei kehitystä voi vain jarruttaa ja opetus on ottamassa suurta loikkaa kun nyt on siirrytty uuden opetussuunnitelman aikaan. Tilat ovat osa taitoihin tiedon sijaan keskittyvässä uudistuksessa, joten tilojen on voitava kehittyä"

13 / 30

Vanhempien oikeutta valita lastensa koulu tulisi rajoittaa.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Mikko Strahlendorff: "Vastustan rajoituksia periaatteesta joten koulujen täyttymistä pitää ohjata muilla keinoilla."

14 / 30

Koulujen liikuntatuntien pitäisi olla tytöille ja pojille yhteiset.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Mikko Strahlendorff: "Tasa-arvo näkyy aina käytännössä ja toisten huomioiminen fyysisesti on kansalaistaito, jota kehitetään hyvin liikunnassa, jossa on tyttöjä ja poikia. yhtäaikaa. Se ei tarkoita kuitenkaan, ettei pelata esim lätkää, vaan tytöt pelaamaan sitä, ja pojat voimisteluun ja tanssiin!"

15 / 30

Koululuokissa tulisi olla ylärajat maahanmuuttajalasten osuudelle.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Mikko Strahlendorff: "Ennemmin tulisi olla vähimmäisrajat hyvän suomenkielen osaajille, koska esikuvien avulla oppii tehokkaimmin."

16 / 30

Kuntani pitää taata kokopäiväinen päivähoitopaikka kaikille alle 3-vuotiaille, vaikka näiden vanhemmista toinen olisikin kotona.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Mikko Strahlendorff: "Kotona tehtävä työ yleistyy ja työn tekeminen on yhä useammin freelance maista, siksi on selkeintä ajatella päivähoito oikeutta erillään vanhempien toimeentulosta. Paikkoja on yksinkertaisesti oltava tarpeeksi ja yksityistä ja yksilöllistä päiväkotitarjontaa voi syntyä lisää kun sen hyödyntäminen on päivähoito-oikeuden piirissä."

17 / 30

Kuntani pitäisi tukea rahallisesti lasten hoitamista kotona nykyistä enemmän.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Mikko Strahlendorff: "Nykyinen tuki on jo hyvä, joten en näe syytä parantaa sitä entisestään. Minusta lapsen sosiaalinen kehitys on tärkeää ja sen kannalta lastentarhat ovat todennäköisesti parempia kehittämään lapsiamme."

18 / 30

Haluaisin että alueeni terveyspalveluiden tuottaja on mieluummin julkinen kuin yksityinen.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Mikko Strahlendorff: "Palvelun pitää ratkaista eikä siihen julkinen tai yksityinen vaikuta minusta lähtökohtaisesti huonommalta tai paremmalta. Kolme vuotta Brysselissä antoivat minulle kokemuksen lääkäristä, joka tuli kotiinkin kun kuume oli kova ja toivoisin, että Suomessakin tämä olisi mahdollista. Luulen, että kilpailu ja vaihtoehtojen olemassa olo ovat tässä mielessä parantamassa terveyspalveluita."

19 / 30

Julkisten terveyspalvelujen asiakasmaksut tulisi poistaa kokonaan.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Mikko Strahlendorff: "Sopiva maksu tekee hyvää palveluiden arvostukselle, siksi kannatan maksuja, mutta maksut eivät saa muodostaa kynnystä palveluiden käytölle,"

20 / 30

Koko Suomi on syytä pitää asuttuna, vaikka se tietäisikin veronmaksajille kustannuksia.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Mikko Strahlendorff: "Ei tätä voi tehdä hinnalla millä hyvänsä, koska siihen pitää olla yhteiskunnalla varaakin. Lisäksi ei Suomi ole nytkään asutettu kaikkialla, tämä on siis määriteltävä muutenkin paremmin. Nyt tämä lause on lähinnä vaalilupaus, jonka lunastaminen on aika vaikea arvioida jälkeenpäin. Isänmaallisuus tuntuu meille sanovan, että tottakai näin, vaikka sen merkitys on epämääräinen ja tässä on helppo antaa tyhjä lupaus!"

21 / 30

Homo- ja lesbopareilla pitää olla samat avioliitto- ja adoptio-oikeudet kuin heteropareilla.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Mikko Strahlendorff: "Mikä olisi perustelu sille, että ei näin olisi? En keksi yhtään rationaalista perustelua kuin uuden pelko ja epämääräinen näin on aina ollut. Minä en pelkää ja uskon, että mahdollisuus on annettava ensin, ja vain jos ilmenee selvästi enemmän ongelmia yhteiskunnalle samaa sukupuolta olevien liittojen takia perusteita voisi olla oikeuden rajaamiselle. Ensin ne on siis annettava yhtälailla kuin heteroillekin."

22 / 30

Jos valtio tarjoaa turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen perustamista kotikuntaani, tarjous pitää hyväksyä.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Mikko Strahlendorff: "Näitä nyt on Helsingissä väkisinkin, joten uusienkin perustaminen on täysin tarveharkinnan kautta päätettävä asia."

23 / 30

Kouluissa kohdellaan koululaisia liian lepsusti. Tiukempi kuri tekisi kouluista parempia.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Mikko Strahlendorff: "Kuri on helpompi tapa hallita joukkoja kuin että koulu tulee arvostetuksi ja pidetyksi oppilaiden keskuudessa muuten. Se koulun arvostus on kuitenkin tehokkaampi keino saada koulu toimimaan hyvin, joten siihen kannattaa mieluummin tähdätä kuin kuriin."

24 / 30

Perinteiset arvot - kuten koti, uskonto ja isänmaa - muodostavat hyvän arvopohjan politiikalle.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Mikko Strahlendorff: "Perinteiset arvot ovat lopulta aika epämääräisiä, mutta osittain järkeviä. Kodin turva on kaikille maailmassa arvossaan. Uskonto helpottaa meitä kohtaamaan vastoinkäymisiä. Isänmaan sijaan korostaisin itse kotimaata, Suomi kun on äidinmaani - Saksa isänmaani. Politiikan arvopohja on helpompi hakea vielä yksinkertaisemmin: ihmisen hyvä olo syntyy ympäristöstä ja muista ihmisistä ympärillä."

25 / 30

Julkisia palveluita tulisi ulkoistaa entistä enemmän yksityisten yritysten tuotettavaksi.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Mikko Strahlendorff: "Ulkoistamisen taustalla pitää olla palveluiden tehokkaampi tuottaminen eli edullisemmin ja laadukkaammin. Kilpailutilanne luo tähän parhaat edellytykset kehitykselle, siksi en kannata julkisten palveluiden lopettamista, mutta rinnalle saisi tarjota myös yksityisiä, jos niille markkinoita pääsee syntymään, koska julkinen palvelu ei ole tarpeeksi tehokas."

26 / 30

Jos tulee eteen tilanne, jossa on välttämätöntä joko leikata julkisia palveluita ja sosiaalietuuksia tai korottaa veroja, veronkorotukset ovat parempi vaihtoehto.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Mikko Strahlendorff: "Tämä on liian yksinkertainen tapa käsitellä politiikkaa, ratkaisevaa on kehittää sekä veroja alaspäin kuin palveluita ja etuuksia paremmaksi. Eli parasta on pyrkiä kaikessa parempaan ja katsoa miten pitkälle mitäkin voi muuttaa suurimman kehityksen saavuttamiseksi."

27 / 30

Suuret tuloerot ovat hyväksyttäviä, jotta erot ihmisten lahjakkuudessa ja ahkeruudessa voidaan palkita.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Mikko Strahlendorff: "Tuloerot ovat johtaneet vuosituhannen alusta lähtien siihen, että uutta kehitystä tapahtuu pääosin vain vanhalla rahalla kun rikkaus kertyy voimakkaammin samoille joilla rahaa jo on. Investointien kasvun vuoksi tuloerojen tasaaminen on järkevää, näin voisi pienyrityksiä syntyä monipuolisemmin ja uusi kasvuyrityksiä olisi tarjolla enemmän kuin nykyisin. Erityisesti rikkaimman puolikkaan puolella olisi hyvä jakaa rikkaus tasaisemmin. Köyhän osan tuloista on vaikea luoda investointeja."

28 / 30

Nykyisen kaltaiset palvelut ja sosiaalietuudet ovat pitemmän päälle liian raskaita julkiselle taloudelle.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Mikko Strahlendorff: "Suomi on maailman mitassa erittäin onnistunut kansantalous melkein millä yhteiskunnan sektorilla tahansa, mutta kehittyä pitää aina ja palveluissa yleisesti on kehitys kovaa. Nykyisen kaltaisia palveluita ei ihmiset edes kaipaa pitemmän päälle vaan uudenlaisia. Eli tärkeää on luopua palveluista, joita ihmiset eivät enää kaipaa, jotta uusien palveluiden rahoitus on järjestettävissä."

29 / 30

Talouskasvu ja työpaikkojen luominen tulisi asettaa ympäristöasioiden edelle, silloin kun nämä kaksi ovat keskenään ristiriidassa.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Mikko Strahlendorff: "Ympärsitön pilaaminen tulee pidemmällä aikavälillä tarkasteltuna aina yhteiskunnalle kalliiksi, kuten Talvivaara meille opettaa. Eli vain ympäristön kannalta kestävä toiminta tulee kannattamaan. Eikä työpaikat ja ympäristö ole ristiriidassa, koska ympäristön huomioiminen luo omat lisätyöt. Tärkeintä olisi saada maailmanlaajuisesti samanlainen toiminta-ajatus valtaan esim. WTOn avulla."

30 / 30

Kaikessa päätöksenteossa pitäisi arvioida vaikutukset ympäristöön ja tarvittaessa luopua ympäristölle haitallisista hankkeista.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Mikko Strahlendorff: "Luopuminen on yleensä väärin, koska ympäristön huomioimisesta tulee lisäarvoa markkinointiin ja siksi ympäristön huomioiminen on jopa mahdollisuus kasvattaa tuotteen arvoa. Markkinointia pitää siis huomioida Suomessa enemmän tuotteiden suunnittelussa."