Kuntavaalit 2017

Jarmo Kanerva
PS
Espoo
550 
Vaalitulos {{getStatus('NOT_ELECTED')}}
Kunta Espoo
Ikä 53
Koulutustaso Diplomi-insinööri
Lasten lukumäärä 1
Yhteystiedot  

ICT diplomi-insinööri Espoonlahdesta, Perusyrittäjä. Osaamisalue on tietotekn., tuotteistus, taloushallinto, talotekniikka, kaavat ja CAD. Ollut kansainvälisissä yhteistyöprojekteissa mukana ja salonkikelpoinen ajamaan asioita. @ Espoon valtuustoryhmä, hall.vj. @ Espoon Perussuomalaiset, hall., vj. @ Perusyrittäjät ry , hall. @ Espoon Taidemuseosäätiö (EMMA), hallitus Harrasteita: veneily, kuntosali, valokuvaus. 1. Perusasiat ja arki pitää hoitaa kunnolla. Meillä on varaa siihen. - Perusasioita ovat sujuva arki, liikenne, ehjät talot ja koulut, palvelut vauvasta vaariin, asuminen, elinympäristö, turvallisuus jne. 2. Valitse asioittesihoitajaksi osaaja, äläkä tyhjää lupausta. - Me pyöritämme pientä Espoota ja Suomea. Emme koko planeetta. 3. Päätösvalta on pidettävä lähellä Espoossa ja Suomessa. - Silloin asiat hallitaan ja toimitaan tehokkaammin ja reilummin. - Valitse 550, Kiitoksia! Teemme nyt yhdessä paremman tulevaisuuden!

Tulospalvelu

Ääniä yhteensä 89 -15
  ennakkoon 33  
  vaalipäivänä 56  
Osuus kunnan äänistä 0.1%  
  ennakkoon 0.1%  
  vaalipäivänä 0.1%  

Kannatus äänestysalueittain

Osuus Ääniä
{{$index + 1 }} {{ area.districtName }} {{ area.votePercentInDistrict | number:1 }}% {{ area.votes }}

Vaalikoneen vastaukset

Ehdokas Sinä

1 / 30

Espoon kaupungin rahastoissa olevia varoja pitää ottaa käyttöön, jotta huonosta sisäilmasta kärsivät koulut saataisiin korjattua.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Jarmo Kanerva: "Kokonaisedullisinta on todennäköisimmin rakentaa uudet talot nopeasti,1-2 v:ssa uudella tekniikalla. Kouluja ei saa vaatia itsekkäästi museoitavaksi vaan ne on lapsien työpaikkoja. Kehittynyt talotekniikka vaatii uusia rakenteita. Myös pitkaikaista laina voi käyttää."

2 / 30

Espoo tarvitsee oman teatteritalon, vaikka se tarkoittaisi rakennuksen pystyttämistä verovaroin.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Jarmo Kanerva: "Espoo on Suomen 2. suurin kaupunki. Perusasioihin on varaa. Säästetään poliittisesta tuottamattomuudesta."

3 / 30

Espoon kovaa rakennustahtia pitäisi hillitä, jotta kaupungissa saataisiin säilytettyä nykyinen palvelutaso.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Jarmo Kanerva: "Kaavoittamalla saa asuntoja. Kysyntää on. Niukkuudella on pidettu korkea hintataso pitkään. Pohj.-Espoo on edelleen metsää. Ei ole ongelmaa."

4 / 30

Suuria ruokakauppoja pitää saada perustaa vapaasti keskustojen ulkopuolelle.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Jarmo Kanerva: "Isot marketit ovat toimivia arjessa ja edullisia asukkaille. Niihin pääsee julkisillakin. Myös isoja tavaroita myydään isoissa marketiessa."

5 / 30

Helsinki ottaa käyttöön hallintomallin, jossa kaupunkia johtaa virkamiehen sijaan valtuutettujen joukosta valittu pormestari. Espoon pitäisi siirtyä samankaltaiseen malliin.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Jarmo Kanerva: "Minusta Espoo ei tarvitse pormestaria ja lisää sekavuutta päätöksentekoon ja lisää kuluja. Toimii nyt jo."

6 / 30

Kuntani pitäisi rohkeammin käyttää maiden pakkolunastuksia kaavoituksen vauhdittamiseksi.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Jarmo Kanerva: "Voi maata kaavoittaa pakkolunastamatta maita Espoolle. Maankäyttösopimuksissa sovitaan korvauksista ja muista."

7 / 30

Kuntalaisten valitusoikeutta kaavoituskysymyksissä tulee rajoittaa.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Jarmo Kanerva: "Nykyinen käytäntö on hyvä, jossa osillisilta kysytään palautteet. Pitäisi järkiperäistää ulkopuolisten oikeutta hallita ja suojella toisten omaa, mikä aiheuttaa jatkuvia ongelmia. Kaupunki on ihmisten esiintymisalue ja reviiri, jossa on kaavassa puisto ja viheralueet."

8 / 30

Kuntani pitäisi luopua vaatimuksesta rakentaa autopaikkoja uusien asuntojen yhteyteen.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Jarmo Kanerva: "Sivilisaatio jatkuu Suomessa. Nykyinen vihreä muoti rauhottuu joskus. Ihmiset kulkevat automobiileilla jatkossa, mitä lienevätkin. Varsinkin vanhat tarvitsevat kulkuneuvon, ostoskassin rännässä ja lumessa. Polkupyörä ei sovi kaikille ja joka päivä. Vaikka sopisi jollekin nuorelle."

9 / 30

Pyörätiet ja jalkakäytävät pitäisi puhdistaa lumesta ja hiekoittaa ennen autoteitä.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Jarmo Kanerva: "Pidetään liikenne, logistiikka ja yhteiskunta toimivana. Aamulla työpaikkaliikenne pitää toimia sivistysmaassa. Ruotsissa kokeiltiin ja huonoksi havaittiin kun kokeiltiin naisten takia ja naiset kärsi."

10 / 30

Kunnassani on tärkeämpää huolehtia yksityisautoilun edellytyksistä kuin joukkoliikenteestä.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Jarmo Kanerva: "Pidetään se yhteiskunta toimivana. Espoossa on autoja ja julkista liikennettä. Ei ne poissuolje toisiaan. Tarvitaan myös varayhteydet raideliikenteelle, joka on vika- ja lakkoherkkä, kuten on havaittu."

11 / 30

Kirjastojen pitäisi keskittyä kirjoihin, eikä laajentua enempää tavaroiden lainaamiseen tai muille vastaaville uusille alueille

 • {{ answerChoices[option].text }}

Jarmo Kanerva: "Kirjastot elää kehityksen mukana. Mediana oli kirja, nyt bititkin ja muut lainat. Kirjastot toimivat myös koululaisten tiloina iltapäivisin. Kirjastot on tärkeitä sivistyksen levittäjinä. Löytyy opetusmateriaalia, mm. kielikursseja. Oppia ikä kaikki."

12 / 30

Kuntani nykyinen kouluverkko tulee säilyttää sellaisenaan, vaikka se aiheuttaisi kustannuksia kuntalaisille.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Jarmo Kanerva: "Espoolla on varaa ylläpitää kouluja. Koulutus on investointi tulevaisuuteen. Toistaiseksi liian pieniä kyläkouluja ei Espoon kaupungissa ole kun on paljon väkeä. Ja sittenkin löytyisi keinot."

13 / 30

Vanhempien oikeutta valita lastensa koulu tulisi rajoittaa.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Jarmo Kanerva: "Ihmiset suunnittelevat tulevaisuutta ja ennakoivat vaikka muuttoja. Lapsi kärsii jos joutuu usein vaihtamaan ystävänsä ja koulunsa turhaa. Voi ola muitakin syitä valita tietty koulu."

14 / 30

Koulujen liikuntatuntien pitäisi olla tytöille ja pojille yhteiset.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Jarmo Kanerva: "Toki voi olla yhteisiä liikuntatunteja. Itse olin vapaaehtoisessa, jossa sai valita sukupuoliriippumattomasti. Tytöt valitsivat kuitenkin itse mielellään tyttöryhmiä ja pojilla oli omia aggressivisempia pelejä, jossa sattui. Yhteistä oli punttisali, uinti, joskus suunnistus jne. Opettajat varmaan osaa asian hoitaa."

15 / 30

Koululuokissa tulisi olla ylärajat maahanmuuttajalasten osuudelle.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Jarmo Kanerva: "Olisi pitänyt miettiä etukäteen. Jossain vaan on paljon maahanmuuttajia. En jakaisi ihmisiä ryhmiin maahanmuuttonsa ym. takia. Samat edellytykset on kaikilla."

16 / 30

Kuntani pitää taata kokopäiväinen päivähoitopaikka kaikille alle 3-vuotiaille, vaikka näiden vanhemmista toinen olisikin kotona.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Jarmo Kanerva: "Tämän pitäisi olla tapauskohtainen ja riippuu käsitteistä. Täysipäiväinen opiskelija tai jopa yrittäjä tai remontoija voi opiskella tai tehdä töitä kotona. Vauvanhoito ei ole kuulu opiskeluun. Työttömän pitää pystyä saamaan hoitoon jos saa töitä."

17 / 30

Kuntani pitäisi tukea rahallisesti lasten hoitamista kotona nykyistä enemmän.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Jarmo Kanerva: "Kotihoito on kunnalle edullista. Aikuinen valitsee näin jos voi. Lapsen etu on vanhemman huomioitava, että saa normaalin elämän."

18 / 30

Haluaisin että alueeni terveyspalveluiden tuottaja on mieluummin julkinen kuin yksityinen.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Jarmo Kanerva: "Julkisen puolen ongelmien takia kannatan rinnakkaista yksityispalvelua. Julkinen tulee huonommaksi ja kalliimmaksi jos asiakas ei saa ratkaisua, mutta pääsee tervehtimään jota kuta määräajassa aina uudestaan TK:n. Ehkä asia korjaantuu joskus. Valitsin jo näin ja se toimii."

19 / 30

Julkisten terveyspalvelujen asiakasmaksut tulisi poistaa kokonaan.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Jarmo Kanerva: "Pieni maksu ja maksukatto tarvitaan, ettei tule väärinkäytöksiä. Vaikka 12 euroa. Tästä voisi olla kroonikoille jokin poikkeus, joiden on pakko käydä usein."

20 / 30

Koko Suomi on syytä pitää asuttuna, vaikka se tietäisikin veronmaksajille kustannuksia.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Jarmo Kanerva: "Kaikkialla maaseutua tuetaan jollain tavalla muissakin maissa. Näin pidetään maa asuttuna ja huoltovarmuutta. Ja kansaintaloudellisestikin voi olla parempi."

21 / 30

Homo- ja lesbopareilla pitää olla samat avioliitto- ja adoptio-oikeudet kuin heteropareilla.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Jarmo Kanerva: "Psykologian mukaan lapsella olisi syytä olla nais- ja miesmalli, joiden kanssa oppii elämään muidenkin kanssa. Priorisoisin heteroparin adoptiossa. Homoparien on vaikeampaa saada lapsia. Pidän avioliittoa uskomuskunnan asiana ja ongelmana. Rekisteröity parisuhde taas on lain mukainen juridinen sopimus, josta seuraa asioita, kuten perintö jne. Ne pitää pitää erillään. Valtio ja kirkko. Uskomuskunta voisi rekisteröidä vihkiessään jos saa luvan, esim ev.lut. kirkko."

22 / 30

Jos valtio tarjoaa turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen perustamista kotikuntaani, tarjous pitää hyväksyä.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Jarmo Kanerva: "Näitä on jo nyt. Ei tarvita yhtään lisää. Nykyisetkin ongelmat pitää ensin hoitaa kuntoon. Asiaan pitää ottaa myös järki mukaan eikä pelkkä sydän ja fiilis."

23 / 30

Kouluissa kohdellaan koululaisia liian lepsusti. Tiukempi kuri tekisi kouluista parempia.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Jarmo Kanerva: "Ideologiset ihmiset ovat sotkeneet kouluja. Moni osaava oppilas kärsii mielivaltaisesta agendasta ajaa tietoaineiden sijasta elämyksellisyyttä ja uusia malleja ja multi-kulttia itsetarkoituksenaan. Kokeet, tavoitteet ja pänttääminen on opiskelua. Ehkä ajatuksena on mahdollistaa vähemmän osaavien suosiminen. Koulukiusaamista on. Moni on kuvannut asiaa sirkuksella. PISA hiipuu. Eri koulut on eriarvoisia; toisessa 9 vastaa toisen 6 sta. Kurikokeilut ova tuottaneet positiivista tulosta."

24 / 30

Perinteiset arvot - kuten koti, uskonto ja isänmaa - muodostavat hyvän arvopohjan politiikalle.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Jarmo Kanerva: "Nykyään asiaa on korvannut pilviperhe isejä ja äitejä ja exiä ja nyksiä ja hoitotätejä, oman uskonnon väheksyminen ja islamin tapojen hyväksyminen, halveksitaan omaa maata ja omaa yhteisöä. Jotta meitä olisi helpompi hallita riitaisena sakkina. Konservatiivisissä arvoissakin on hyvää, kuten uudistusmielessäkin. Ei ole mustavalkoista eikä teoreettista."

25 / 30

Julkisia palveluita tulisi ulkoistaa entistä enemmän yksityisten yritysten tuotettavaksi.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Jarmo Kanerva: "Jostain syystä yksityisillä on joku isäntä ohjaamassa järkevästi asiaa. Julkisella puolella ideologia vaivaa tekemistä. Joskus on halvempi ja permpi tuottaa julkisesti. Tapauskohtaista. Kunta voi myös työllistää sosiaalisissa aputöissä."

26 / 30

Jos tulee eteen tilanne, jossa on välttämätöntä joko leikata julkisia palveluita ja sosiaalietuuksia tai korottaa veroja, veronkorotukset ovat parempi vaihtoehto.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Jarmo Kanerva: "Liian teoreettinen vastata. Päätöksen pitää olla käyttötarkoituksenmukainen huomioiden eri seikat. Sotessa kuntavero laskee."

27 / 30

Suuret tuloerot ovat hyväksyttäviä, jotta erot ihmisten lahjakkuudessa ja ahkeruudessa voidaan palkita.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Jarmo Kanerva: "Tuottavampien, osaavampien tai ahkerampien ihmisten kuuluu saada työstään kohtuu korvaus. Toimivat työmarkkinat ja toiminta ohjaa siihen. Samapalkkaisuus on täysin utopiaa kun ihmiset eivät ole samanlaisia."

28 / 30

Nykyisen kaltaiset palvelut ja sosiaalietuudet ovat pitemmän päälle liian raskaita julkiselle taloudelle.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Jarmo Kanerva: "Julkiset kulut ylittää tulot ja on pakko ottaa lainaa 7 000 miljoonaa lisää vuosittain. Yli 100 mrd on jo. Näin ei voi jatkua. Poliittinen ja hurmoksellinen puuhastelu ja tuottamattomuus kaataa taloutta. Rahaa tuhlotaan surutta puuhasteluun, mitä tarvittaisiin kipeästi perusasioihin."

29 / 30

Talouskasvu ja työpaikkojen luominen tulisi asettaa ympäristöasioiden edelle, silloin kun nämä kaksi ovat keskenään ristiriidassa.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Jarmo Kanerva: "Teoreettinen. Ihmisen rakentaminen luonnonmukaiselle tontille syrjäyttää sen luonnon rakennuksella ja muulla. Talous on ollut hiipunut pitkään, eikä paljoa ole jouduttu nyt tähän ongelmaan. Kasvun myötä joudutaan ehkä joskus. Nyt rakennetana 800 000 tuntemattomalle taloja pks:lla taloja. Mm. Metron päälle. Ehkä maahantulijoille ? Kaupunki on ihmisen reviiri ja ihminen vaikuttaa luontoon."

30 / 30

Kaikessa päätöksenteossa pitäisi arvioida vaikutukset ympäristöön ja tarvittaessa luopua ympäristölle haitallisista hankkeista.

 • {{ answerChoices[option].text }}

Jarmo Kanerva: "Ihmisen toiminta vaikuttaa luontoon jos luonnontilaa muutetaan. Eli rakennetaan sivilisaatiota. Espoo ei ole viidakko tai metsä. Joskin kaavassa on jätetty viheralueita paljon."