Työ Suomen ja suomalaisten hyväksi. Päätösten sujuvoittaminen. Haluan, että huomisen Suomi on edelleen vastuullinen ja turvallinen.
Sosiaalinen media:
Ikä:
64
Paikkakunta:
Vihti
Vaalipiiri:
Uudenmaan vaalipiiri
Ammatti:
Yrittäjä
Koulutus:
Opistoaste
Tehtävät:
kunnanvaltuutettu
Kuvausteksti:
Olen isä kolmelle aikuiselle lapselle. Yrittäjänä olen toiminut yli 30v ja tällä hetkellä olen kolmen yrityksen monialayrittäjä sekä työnantaja lähes viidellekymmennelle työntekijälle.
Olen aktiivinen kansalainen, joka arvostaa esimerkiksi luontoa ja yhteisöllisyyttä. Harrastan liikuntaa ja liikun luonnossa sekä toimin useammassa yhdistyksessä johtotehtävissä. Olen esimerkiksi ollut paikallisen yrittäjäjärjestön puheenjohtaja 16 vuoden ajan.
Tällä hetkellä toimin myös kunnanhallituksen puheenjohtajana ja olen aktiivinen, osallistuva päättäjä, koska haluan kehittää ja edistää yhteisiä asioita.
Lisäksi olen maanpuolustushenkinen reservin ja YK:n vääpeli, joka välittää kotimaamme turvallisuudesta.
Olen kehyskuntien mies, joka pysyy kehyksessä. Keskeisimpiä teemojani ovat yrittäjyys ja työllistäminen. Kun yritykset voivat hyvin, niin valtio ja kunnatkin voivat hyvin.
Vastaukset vaalikoneeseen
Tässä näet ehdokkaan vastaukset vaalikoneen kysymyksiin.
Kysymysteema: Turvallisuuspolitiikka
Ukrainaa on tuettava sodassa ja jälleenrakennuksessa kustannuksista huolimatta.
Demokratialle ei ole hintalappua.Suomen tulee tukea Ukrainaa sekä meneillään olevassa konfliktissa että sen jälkeisessä jälleenrakennuksessa osana kansainvälistä yhteisöä. Suomen antama tuki tulee toki mitoittaa käytössä oleviin resursseihin, eikä esimerkiksi Puolustusvoimien omaa suorituskykyä ja valmiutta saa vaarantaa.
Kysymysteema: Hyvinvointivaltio
Suomeen on perustettava huumeiden käyttöhuoneita.
En kannata huumeiden käyttöhuoneiden perustamista, mutta olen valmis niihin liittyvään kokeiluun, jonka tulosten perusteella voidaan pohtia jatkoa. Mikäli käyttöhuoneita tulee, niiden tulisi selkeästi keskittyä ihmisten ohjaamiseen hoitoon ja irti huumeista.
Nuorisorikollisuutta on pyrittävä kitkemään ensisijaisesti muilla keinoilla kuin rangaistuksia koventamalla.
Sekä nuoren että yhteiskunnan kannalta olisi parasta panostaa ennaltaehkäisyyn, jolloin rikokset jäävät mahdollisesti kokonaan tekemättä.
Kysymysteema: Julkinen talous
Työttömiä pitää saada nykyistä enemmän töihin heikentämällä ansiosidonnaista työttömyysturvaa.
Työttömyysturvaa on tarpeen tarkastella, jos sen kautta voidaan lisätä työn vastaanottamisen halukkuutta. Samanaikaisesti tulee kuitenkin pyrkiä poistamaan mahdolliset kannustinloukut, jotka vaikuttavat negatiivisesti tarjottavan työn vastaanottamiseen ja kannattavuuteen.
Suomeen on houkuteltava aktiivisemmin ulkomaisia työntekijöitä.
Ensijaisesti tulisi ratkaista kotimaisen työvoiman kohtaanto-ongelmat. Ulkomaista työvoimaa tulisi lisätä tarpeen niin vaatiessa esimerkiksi huoltosuhteen parantamiseen.
Valtion velkaantumista tulee hillitä, vaikka se merkitsisi leikkauksia etuuksiin tai palveluihin.
Palveluita ja etuuksia ei voida rahoittaa velkarahalla, koska se ei ole kestävää toimintaa. Valtion velan korot ovat kasvussa, niin velkaantuminen täytyy saada ensin taittumaan ja sitten laskuun. Tässä onnistumiseen voidaan tarvita leikkauksia myös etuuksiin ja palveluihin, jos talouskasvu ei ole riittävällä tasolla.
Kysymysteema: Ympäristö ja ilmasto
Hakkuita pitää vähentää valtion metsissä luontokadon ja ilmastonmuutoksen torjumiseksi.
On metsätyyppejä, joissa oikea-aikaisella metsänhoidolla päästään ympäristön ja ilmastomuutoksen kannalta parempaan lopputulokseen.
Suomen on lykättävä hiilineutraaliustavoitettaan kauemmaksi vuodesta 2035.
Hiilineutraalisuus tulee olla tavoitteena, mutta ehdoton tiukkaan vuosilukuun lukittautuminen ei mielestäni ole järkevää politiikkaa. Ympäristöteknologiat kehittyvät jatkuvasti, niin tärkeämpää on jatkuva kehitys, joka tapahtuu taloudellisesti kestävällä tavalla kuin tietyn vuoden tavoittelu hinnalla millä hyvänsä.
Turkistarhaus on kiellettävä Suomessa.
Turkistarhauksen tulisi olla sallittu elinkeino, kunhan toimitaan vastuullisesti ja kestävästi sekä alaa ohjaavan lainsäädännön mukaisesti.
Kysymysteema: Arvot
Jos on pakko valita, on parempi korottaa veroja kuin leikata julkisia palveluita ja sosiaalietuuksia
Palveluita ja etuuksia ei voida rahoittaa velkarahalla, koska se ei ole kestävää toimintaa. Valtion velan korot ovat kasvussa, niin velkaantuminen täytyy saada ensin taittumaan ja sitten laskuun. Tässä onnistumiseen voidaan tarvita leikkauksia myös etuuksiin ja palveluihin, jos talouskasvu ei ole riittävällä tasolla.
Suuret tuloerot ovat hyväksyttäviä, jotta erot ihmisten lahjakkuudessa ja ahkeruudessa voidaan palkita.
Itsessään suuret tuloerot eivät ole itsetarkoitus ja tuloeroja voidaan pienentää kohdistamalla yleiskorotuksissa isompia osuuksia matalampiin palkkoihin. On tärkeää vähentää köyhyyttyä ja eritoten köyhien lukumäärää. Silti lahjakkuuden ja ahkeruuden kannalta on täysin hyväksyttävää, että tuloeroja syntyy, koska näistä tulee myös saada palkintona mahdollisesti suurempia tuloja.
Suomessa on liian helppo elää sosiaaliturvan varassa.
Sosiaaliturvan myötä ei saisi syntyä kannustinloukkuja. Niihin on puututtava ja pidettävä pitää huolta, että aina olisi kannattavaa vastaanottaa tarjottua työtä, ja että työtä tekemällä tulee toimeen ilman muita sosiaalitukia (asumistuki, työllistämistuki yms).
Valtion ja kuntien omistusta yritystoiminnassa tulisi vähentää.
Valtion ja kuntien tulee erityisesti pitää kiinni kriittisistä toiminnoista. Luonnollisten monopolien, kuten sähköverkot ja vesilaitokset tulisi olla valtion ja kuntien omistuksessa.
Suomen muuttuminen aiempaa monikulttuurisemmaksi ja monimuotoisemmaksi on hyvä asia.
On tärkeä varmistaa, että maahantulijat integroituvat osaksi suomalaista yhteiskuntaa ja oppivat muun muassa kielen nopeasti. Huoltosuhteen varmistamiseksi tulemme tulevaisuudessa tarvitsemaan ulkomaista työvoimaa. Haluamme arvostaa heidän taustojaan ja kulttuuriaan, mutta yhtälailla heidän tulee sopeutua Suomeen ja suomalaisuuteen.
Kristilliset arvot ovat hyvä pohja poliittiselle päätöksenteolle.
Poliittisen päätöksenteon tulee perustua faktoihin, tulokseen ja tieteeseen toki inhimillinen näkökulma ja ajattelu huomioiden.
Selkeitä rajoja ja kuria tarvitaan nykyistä enemmän lasten kasvattamisessa.
Vastuu lasten kasvattamisessa on aina ensisijaisesti vanhemmilla ja yhteiskunnan tehtävä on tarvittaessa tukea heitä tässä tehtävässä. Rajojen asettaminen lapsille ja nuorille on lopulta rakkautta ja välittämistä heistä.
Suomen pitäisi vähentää omia päästöjään riippumatta siitä, mitä muut maat tekevät.
Suomen tulisi ensisijaisesti keskittyä siihen, missä se on jo maailman parhaimmistoa eli kehittää ympäristöystävällistä teknologiaa ja viedä sitä muihin maihin tukemaan heidänkin kehitystään.
Poliitikkojen on asetettava Suomen ja suomalaisten etu kaiken muun edelle.
Olemme valinneet olla osana läntistä globaalia talousaluetta, joten on järkevää tehdä myös kompromisseja yhteisen edun nimissä. Kuitenkin esimerkiksi EU:ssa tulee vaalia meille tärkeitä asioita, kuten esimerkiksi metsätalouden kokonaisuutta sekä maatalouden omavaraisuutta ja huoltovarmuutta.
Ympäristön etu tulisi asettaa talouskasvun ja työpaikkojen luomisen edelle, jos ne ovat keskenään ristiriidassa.
On perusteltua vaalia luonnon monimuotoisuutta, mutta asumisen, maankäytön ja liikenteen tulisi tukea myös työllisyyden kasvua, koska sitä kautta tulevan laajemman verotulokertymän avulla voimme paremmin panostaa luontomme hyvinvointiin.
Suomen kaupungistuminen on hyvä asia.
Kasvukeskukset toimivat alueidensa kasvun vetureina, mikä tukee näiden alueiden kehitystä. Tätä trendiä on tarpeen tukea jatkossakin, mutta yhtälailla, mikäli haluaa asua taajama-alueiden ulkopuolella, niin sen tulee myös olla mahdollista.